!! help с VW 3 - нещо пуши вътре...
1. първо - нищо не разбирам от коли (и не желая да се науча...), така че моля - без подигравки :grin:
2. историята- ...отивам да паля фолксвагена 3 - акумулатора отишъл; слагам читав акумулатор, какъвто имам случайно, но без да мисля* :oops: го слагам така, както в тъпата стара лада, т.е. разменил съм полюсите... и една джаджа, съдържаща електромотор (отпред на двигателя, отляво и малко отдолу, свързана с ремък с двигателя* :shocked:) започна да пуска дим...сетих се за грешката, обърнах клемите...но...джаджата пак пуши, а нещо се прецака и алармата; като се врътва ключа на контакт, се включва алармата, а двигателя не може да запали, а онова пуска дим ...въобще тъпа история, от бързане... :brickwall:
моля някои, ако може, да ми обясни, какви повреди са станали, и колко ще ми струва поправката, и може ли да се извърши на място поправката...
благодаря
Re: !! help с VW 3 - нещо пуши вътре...
Цитат:
Първоначално публикувано от hihimor
т.е. разменям полюсите... обърнах клемите...
Никога повече не прави така!
Никой не е сигурен какво си правил още, но при тази ситуация със сигурност ти е заминал изправителния блок на динамото.
Съвет: викаш някой приятел/ закачате едно въже/ дърпате я до сервиза/ там ще я излекуват, защото може и друго да си оплескал.
Успех. :coolsmiley:
Проблема няма да е само в диодната плочка на алтернатора.
С размяната на полюсите си си осигурил много проблеми- реле регулатор, комутатор, професора и т.н.
Не пиешеш нищо за мотора / съответно електрониката.Наджибкани са с електроника/
Дано инжекциона ти е оцелял...повредите може да са от малко и лесни за поправка до доста сериозни...давай към сервиза, защото едва ли ще стане със съвети през форума :shocked:
Не пишеш какво стана - ходи ли в сервиз?
Дано си минал само с 40-50 лева за релето/платката!
Цитат:
Първоначално публикувано от echo
Не пишеш какво стана - ходи ли в сервиз?
Дано си минал само с 40-50 лева за релето/платката!
още не съм ходил на сервиз, нямам време; и май ще трябва да приготвя по-тлъста сума за изгорелия стартер или там каквото е с електомотора.....но ще пиша, като приключи тази тъпа история :oops:
Абе човече на стратера нищо не му е станало. При това объркване на полюсите са сии заминали 100% реле регулятора на латернатора,диоден блок,крайните стъпала на /чиповете на радио касетофона ти, електронен комутатор на запалването , както компютъра за управаление. Не казваш какъв модел ти е VW АBS пиши го и неговата електроника. в списъка
Ето ти адреса на форума ;http://vwclub-bg.org/
Задължително посочи модела на двигателя.
Без сервиз няма да се оправиш
Цитат:
Абе човече на стратера нищо не му е станало. При това объркване на полюсите са сии заминали 100% реле регулятора на латернатора,диоден блок,крайните стъпала на /чиповете на радио касетофона ти, електронен комутатор на запалването , както компютъра за управаление. Не казваш какъв модел ти е VW АBS пиши го и неговата електроника. в списъка
нещата не се оказа толкова трагични...
и така, абсурдната история приключи: един сведущ човек каза, (и тук беше споменато за това!), че е изгоряла диодната плочка; махнах кабела към алтернатора, колата тръгна, само на акумулатор, разбира се, и така до сервиза, където цялото удоволствие излезе около 130 лв :oops:; само, моля ви, не ми казвайте, че съм можел в друг сервиз да мина по тънко, за да не се ядосвам...
благодаря но отзовалите се (и внимавайте къде си пъхате клемите ;) )
ПЛочката е коло 30-40 лв :grin: Извода сам си го прави. Но си бий задника в тавана, че не се е скапал компа, че тогава и 150 лв нямаше да те спасят.
За всеки случй си провери с цифров уред напрежението на зареждане на акумулатора. Много ми е съмнително да е устискал реле регулаторът.