Резултати от 1 до 6 от общо 6

Гама - GT и АлАТ (GPT) ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Гама - GT и АлАТ (GPT) ???

Някой може ли да ми даде повече информация за тези... и аз незнам точно какви са...
    до колкото разбрах Гама - GT или GGT е някакъв протеин, а АлАТ е чернодробен ензим, но изобщо не съм сигурна дали това е вярно

искам да разбера каква им е функцията и какво би довело до значителното им повишаване
    рових вчера в , но не намерих кой знае колко

Питам, защото баща ми си прави изследвания.. всичко друго си е в нормите, освен тези двете:

Гама - GT е 331.5 U/l; а за мъже трябва да е до 60

АлАТ (GPT) е 108.6 U/l; а за мъже трябва да е до 42
    ...доста извън границите...

не искам диагнози, а просто малко повече информация за тези двете

Предварително благодаря!!

Темата не е много за форума, но мернах няколко сеткомци с медицинско образование...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Гама - GT и АлАТ (GPT) ???

Това видя ли го: http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Biohim.htm ?

4. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Avis, много благодаря, това не го намерих вчера, нито съм попадала на него преди, когато съм търсила за други болести...

Боже! Всичко сочи чернодробно заболяване, а той уж псориазис има... а това е на кожата...

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Хммм, като гледам описанието, и двете може да са остри, т.е. може да не се появят при повторно измерване. Както правилно отбеляза в първия си пост, не трябва да се опитваш да поставяш диагноза, ама в никакъв случай - има си хора за това. Компютрите всеки може да се опитва да ги поправя, но хората - само лекари. Другото, което не трябва да правиш, е да се паникьосваш - освен, че е безсмислено, често води до повече усложнения от самите болести.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от Avis
    Хммм, като гледам описанието, и двете може да са остри, т.е. може да не се появят при повторно измерване. Както правилно отбеляза в първия си пост, не трябва да се опитваш да поставяш диагноза, ама в никакъв случай - има си хора за това. Компютрите всеки може да се опитва да ги поправя, но хората - само лекари. Другото, което не трябва да правиш, е да се паникьосваш - освен, че е безсмислено, често води до повече усложнения от самите болести.
    в никакъв случай не съм се паникьосала
    скоро компетентните ще посатвят диагнозата, аз не мога да си правя никакви изводи все още
    аз искам просто да съм информирана

отново благодаря Avis

// ето я и диагнозата - стеатоза
    Чернодробната стеатоза представлява мастна дегенерация на черния дроб. В чернодробните клетки се натрупват много масти под формата на финни мастни капчици. Най-често причината за чернодробната стеатоза са хроничен алкохолизъм, захарен диабет, недохранване или прехранване, туберкулоза и други инфекциозни заболявания , бременност, климакс, хронични заболявания на сърцето и белите дробове.
    хроничен алкохолизъм ли е да пийваш ракийка преди вечеря?
    захарен диабет... няма
    не е недохранен със сигурност, но не мога да кажа че е "прехранен" също
    изобщо не си спомням да е боледувал от нищо другоо освен синозит последните поне 5 години
    няма проблеми със сърцето нито със белите дробове

...и сега.. май на мен остана ракията...

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Silviya
    в никакъв случай не съм се паникьосала

...и сега.. май на мен остана ракията...

От мене - краставицитИ и доматитИ.
    Кога да идваме тайфата?

Да е жив и здрав баща ти, Сисе!

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Търси се "Васко Да Гама от село Рупча"...
    От N_Levitan_Bs във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 05-12-03, 18:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе