OFFЦитат:
Първоначално публикувано от КрИс
къде е таз петъчна кръчма бе? Що не съм те мернал :)
Довечера в Слатинския ресторант ще си бутнеме главите ако си там свирни на тоя пич целия в Червено (:
Преглед за печат
OFFЦитат:
къде е таз петъчна кръчма бе? Що не съм те мернал :)
Довечера в Слатинския ресторант ще си бутнеме главите ако си там свирни на тоя пич целия в Червено (:
Густоза
Крис, що за [Пловдивско] име е това? "Густоза" ...
Звучи ми, все едно е нещо, дето ще ми го вливат, чрез абокат ...
Сигурно и "Пофтяза" има ...
Ама в Русе.
:))
:offtopic:
ммм това е Гръцко кръчме... не е лошо, но не съм ходил много там. Лятото също е добре като изкарат масите навън :) но Слатинският ресторант е уникален :) Цените не са високи, а е бая луксозно даже и певица си има (: Там за лятото неговоря като изкарат масите навън... униукално става в градината под грамадния орех :) Световното там се мажехме всеки ден, а и ми е по-близо до нас и се пребирам по-лесно... та Крис пробвайте го ресторанта на всяка ама всяка цена :)
:Drinks:
бакшишите са си бакшиши (: Не съм ползвал такси от 1-2 седмици... само на марширутки бръмча, че ми е доста удобно... но и ден без бакшиши... все ще си избият парите като туфнат на другия ден клиентелата с помпичката...
Веднъж се качих за 5км на някво такси на външен вид като ОК..., само че бяха СК... като разликата между С и О-то беше една толкова невидима прозрачна нишка... 7лв... "СПОКОЙСТВИЕ И КОМФОРТ" поисках си касова бележка и му теглих една дълга до 4то коляно и да си купи сващички с тия 4лв дето ме туфна... та нехабя нерви да се разправям с бакшаджиите... той "ОНЗИ" горе гледа и пише у тефтера :yahoo:
А, не съм пил толкова. Днес нищо ми няма. :)Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Никъде не пишеше за кои таксита става дума. Аз реших да съм солидарен с останалите.Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Интересно, дали заради 133те ми кила или просто са си такива, но в Пазарджик обикновено се напъват да връщат ресто.
Вчера на два пъти специално оглеждах улиците. Като че ли празните таксита бяха повече от обикновено.
Това е прекрасна идея!!! :bravo :oleЦитат:
Първоначално публикувано от Cko
Аз отдавна не пускам гювеч на нашални шофьори, най-вече таксмиджии и маршруткаджии, но това ако добие масовост и голяма част от шофьорите го направят, ще се усети и ще има по-голям ефект от петъчната кампания...
НИК'В ГЮВЕЧ ЗА БАКШИША! :2guns:
Както Malone го каза:
NO TIPS FOR THE "TIPS"
Моето мнение е, че освен нас, клиентите, държавата също трябва да вземе мерки.
Нямам предвид финансово, тя достатъчно ги дере, въпреки, че в провинцията дори, таксиметров шофьор, който наистина е излязъл да работи не свършва месеца с по малко от 600-700 лева. Възможно е за столицата, това да не са много пари, но тъм пък според мен печалбата им в края на месеца е два пъти повече.
Лично моята заплата е значително по малка и смятам това за нередно, имайки предвид образованието ми, това какво работя и това какво мога. Дори и да не е много, не може да се сравни със знанията на 99% от таксиметровите шофьори.
Та какво трябва да предприеме държавата.[*]Автомобила да бъде идеално чист отвътре, а в зависимост от метеорологичните условия и отвън.[*]Шофьорите да са с униформа, фирмена, макар фирмата да е само от един или двама човека. Униформата да е чиста.[*]Да не се пуска музика, освен, ако клиента не желае.[*]Санкциите за неспазване правилата за движение за таксиметровите шофьори да са х 3[*]Стриктно спазване на изискванията на ДАИ. 8 часа работа, аптечки, фискализиран касов апарат, съответствие на константата с размера на гумите.[*]Неиздаването на касов бон да се наказва х 4. На него да пише изминатите километри, минутите престой, както и цената за всеки елемент. Денонощен телефон и мобилна група от Агенция по приходите за да пишат актове. Ще станат луди първата седмица, после ще си бъркат в носа, уверявам ви.[*]Да се създаде денонощен контролен център, където клиента, по негово желание и за негова сметка да може да отиде заедно с колата и шофьора и на същата да и се извърши преглед. Касов апарат, гуми, свидетелство за таксиметрова дейност на автомобила и на апарата и съответствието му с действителността.[*]На същото място да може да се направи и тест за алкохол на водача.
И ... такива други работи винетки, застраховки, техническо състояние на колата. При нарушения свирепи, ама СВИРЕПИ глоби.
Всичко това да се възложи за контрол на ДАИ, на МВР и на Агенция по приходите.
Да видим тогава ще има ли протести или ще си стоят на насраните дупета и ще се чудят дали първо ще седна или първо да ми натоварят багажа.
Като станат чисти като сълза от сърна, тогава ще имат право и те да искат от държавата.
имам няколко приятеля таксиджии и собственици на коли, отдавани под наем на таксиджии. ами, подсмихват се доволно под мустак, като ги попитам как са с приходите. няма такси, което да не е на метан. километърът им излиза няколко стотинки, не въртят излишно, защото очевидно от станцията взимат поръчки, които са близко до тях в момента. колите са далеч от 4-годишни (или там колкото УЖ беше изискването). правят си кинтите, оплакват се на всеослушание колко скъпа била поддръжката, ама взимат по 60 с'тинки на км, а им излиза 6 (примерно).
а шофьорът на автобус отговаря за повече животи, но пък няма как да се прави на джигит. затова той е "каруцаря", а таксиджията е същински "рицар" на колела. някак си... по-авторитетно е да превозваш с кола. затова няма "гилдия" на автобусните шофьори.
по отношение на задължителния комфорт, и задължителните по-сериозни санкции. тук ми се струва, че монетата има две страни. в чужбина също не е песни и рози в такситата. никъде не се изисква висше, за да въртиш геврека, но пък наистина би било хубаво да си като в лимузина, която те е взела за бизнес среща - и врата да ти отворят, и багажа да ти носят. ама нЕма да стане, повярвайте ми. нека първо средната класа се цивилизова, пък после да си мечтаем за бакшишите да я настигат. но съм КАТЕГОРИЧНО против трошките. отказвал съм такси заради порутено състояние. отказвам да се озъртам в ужас в нещо, което само по силата на някаква статистическа вероятност не се е разпаднало спонтанно на пътя!
Преди време бях чел за различните видове шашми на таксиджиите.
Та имаше светъл пример какво правели чешките бакшиши: с "помпичка" надуват сметката в движение. Когато пътника възмутен откаже да плати подобна сметка - бакшиша заключва вратите, натиска скрит ключ и пътника почва да го тресе ток докато не се изтръска за исканата сума. :yikes
Добре че нашите още не са го прилагали... :)
не ми казвай, че това го говориш сериозно, защото ще се разплача. не си отишъл да си правиш кефа, защото си щял да ползваш такси... или си фанатик или си голям лъжец :)Цитат:
dark, ти май не си женен ?
// Понякога, ако един женен мъж иска да направи нещо, а жена му твърдо иска той да не го прави, за него е добре дошло да се намери някаква странична причина да не го прави, за да не изглежда, че не го е направил защото жена му така е искала.
Помпички и нашите имат, че и по-модерни от чешските. А това за тресенето на тока - извинявай драги ми roumen68, ама някой те е метнал мноооого лошо.Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Най-малкото ми кажи от де взимат повече от 12 волта в таксито? Или си имат високоволтов генератор дето те пържи на 3000 V?
Журналистите, драги ми Black Adder :)Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Може би не е невъзможно - директно проводници от алтернатора, колкото повече газ - толкова повече точец, използване на мощни кондензатори...
Ами отговори си сам.Колко волта подава бобината на свеща така,че да прескочи искра и да запали сместа в цилиндъра.Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Запали си колата,намокри си ръката,с едната ръка се хвани за купето а с другата хвани кабелите близо до свеща.
Напреженията са между 12 000 и 20 000 волта.
И това е при автомобили Лада без никакви електроники.
Спавка:Легковие Автомобили ВАЗ
конструкция и техническое обслуживание
9 то издание
Киев 1984г стр.100.ред 13-14