Марката "Mini GLOBAL" и нейните алтернативи...
Значи, преди време попаднах на едни сладки на вид, малки цигарки - "Global". Май е някаква "междинна" марка, тъй като не се продаваха във всеки магазин, наред с останалите български марки цигари.
Ето инфо за марката, но липсва информация за нейният "мини-модел".
http://www.bulgartabac.bg/c_global.html
По спомен, дължината на цигарите, заедно с филтъра е около 60 мм. (може и 50 мм. да са били, нямам спомен вече), но самите цигари бяха адски "тежки" ["серт" ;-)] и след изпушването на 3-4 такива, вече усещах настъпващ главобол.
Питането ми е, има ли някъде алтернатива на тези малки цигарки? Питам, защото има моменти, когато имам желание да си "дръпна" само два-три пъти и да хвърля цигарата, и не върви да хабя "мат'риала" с по-дълги цигари, а и много мразя да паля отново веднъж загасена цигара...
:jamaika
P.S. Искам инфо единствено за подобни марки цигарки, а не да си правя собственоръчно такива! Случвало ми се е по заведенията да виждам как хората вадят торбички с тютюн и листчета да си сгъват цигари пред очите на останалите, защото ги е домързяло да си свият 10-ина цигари вкъщи. Еми грозно е!
Re: Марката "Mini GLOBAL" и нейните алтернативи...
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Ето инфо за марката, но липсва информация за нейният "мини-модел".
http://www.bulgartabac.bg/c_global.html
По спомен, дължината на цигарите, заедно с филтъра е около 60 мм. (може и 50 мм. да са били, нямам спомен вече), но самите цигари бяха адски "тежки" ["серт" ;-)] и след изпушването на 3-4 такива, вече усещах настъпващ главобол.
P.S. Искам инфо единствено за подобни марки цигарки, а не да си правя собственоръчно такива! Случвало ми се е по заведенията да виждам как хората вадят торбички с тютюн и листчета да си сгъват цигари пред очите на останалите, защото ги е домързяло да си свият 10-ина цигари вкъщи. Еми грозно е!
Какво му е минито на тези цигари... Дал си линк към норамлен Глобал...
Това със свиването... на коренно различно мнение съм!!! Грозно? Какво му е грозното??? Това... малко ми звучи като да е грозно да си отрежа пурата в заведение преди да я запаля. Или да си натъпча лулата в заведение??? Нищо грозно за мен няма. Никога, ама никога не си свивам цигари предварително по множество причини. Свивам си я в момента в който ми се допуши.
Изрично съм написал, че НЯМА инфо за мини-марката, което и мен ме озадачи.
Но е факт, че такива цигари съществуват, защото съм ги пушил и то неведнъж.
Дори ги наричах "Globul" по едно време... :-memnon
За свиването на цигарите си прав - навярно си е до човек, но как пък досега не видях един да си свие цигара без да наръси цялата покривка с тютюн... явно пиенето пречи на пушенето... :))
P.S. Ще се опитам тези дни да изнамеря мини-марката и да постна една снимка.
аам, да, изпуснал съм, че за липсата им си споменал.
Пробвал ли си Camel пакет? Препоръчвам ти го, но с цигаре, за да не се храниш, докато пушиш :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
Пробвал ли си Camel пакет? Препоръчвам ти го, но с цигаре, за да не се храниш, докато пушиш :)
Пробвал съм го. Едно време, като бях млад и дробовете ми бяха чисти...
В днешно време не ми се експериментира с тях.
:jamaika
Ееееее, не мога да ги открия тези цигари и това е!
Явно е била някаква временна партида... :081: