Наредба за отглеждане на кучета??
Здравейте.
Името на темата не е съвсем точно, но не знам как точно да опиша това, което ми трябва. Обяснявам:
интересуваме дали има (вярвам, че има) някакъв нормативен документ, който да регламентира отглеждането на домашни кучета и респективно предвидени някакви санкции за недобросъвестни стопани.
Необходимо ми е да разбера как мога по законов и съдебен ред да изискам наказание за такъв стопанин - жена, която оставя голямо и доказано агресивно куче без надзор по улиците. Следствието е: нападение над възрастен човек, който разхожда булонка НА ПОВОД. Последиците: булонката е с много разкъсни рани, а човекът със счупен крак.
Не бих искал тук да ви занимавам с това, но все пак вярвам, че има хорта, които могат да ми помогнат.
Благодаря предварително!!
Re: Наредба за отглеждане на кучета??
Не виждам, защо ще се занимаваш с глупости. Просто вземи го отрови тоя пес. :2guns:
Или земи нещо тежко и държавно и отиваи при стопанина на пумяра :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от CodeWarrior
Не виждам, защо ще се занимаваш с глупости. Просто вземи го отрови тоя пес. :2guns:
:) Нали не мислиш, че не ми е минавало през главата.  :):):)
Засега обаче, искам да се опитам да разреша проблема цивилизовано.
А твоето предложение винаги си остава последна инстанция ;-)
Perk0 - това също:)
Там е работата. Не искам да използвам веднага мутенския подход, който аз самият никак не одобрявам. Понастоящем искам да се решат нещата човешки и безотговорните стопани най-сетне да поемат някаква отговорност и да се сетят, че постъпват меко казано глупаво
Няма цивилизован начин за съжаление.Първо се обаждаш в съвета,после те ди дават май горещ телефон беше,после там я ти вдигне някой,я не и така.
Цитат:
Първоначално публикувано от Perk0
Или земи нещо тежко и държавно и отиваи при стопанина на пумяра :081:
Ти да нямаш нещо конкретно предвид :))
Имам Владо , имам , ти знаеш :))
Истината е, че пострадалия човек трябва да си извади медицинско свидетелство, и да приложи негово копие към жалба в полицията. Ако това не си ти, може да му помогнеш като свидетелстваш в негова полза. Ако има установени телесни повреди, случая се разследва задължително, а отделно пострадалия може да заведе и граждански иск с/у притежателя на шибания помияр.
Първо да се извиня, че не съм писал, но през почивните дни нямам интернет.
Благодаря на отзовалите се. Случаят получи някакво развитие и собственика все пак пое отговорност, като ще вземе участие във възстановителния процес. Пострадалият не желае повече усложнения по ред причини и всичко прик;ючва така.
Благодаря още веднъж на всички, които се включиха.