-
НАРГИЛЕ
Преди няколко дни си закупих наргиле , заедно с ароматни тютюни , станиолчета , въглени и всичко необходимо.
Много е приятно вечер след работа да запалиш наргилето и да отпуснеш малко .
Има един проблем обаче въглените , които купих са леко влажни и гирят много малко .
Знаели някои магазин от кадето да си купя качествени въглени ?
-
Re: НАРГИЛЕ
На женския пазар има цели 3 магазина...там избора е доста голям...просто гепиш тия на средна цена и си бомба иначе остави въглените на терасата за един ден и си бомба
-
може да пробваш леко сушене в микровълновата.
обаче,
най-добре е първо да се пробва с ниски ватове - примерно режим "размразяване" ...
защото въглерода има много висок афинитет към кислорода ... и може да се "доувъгли" за секунди просто ..
:jamaika
-
Начи , продават няколко вида въглени. Общо взето - за запалка , и за котлон. Тия за запалка, се палят лесно със обикновенна запалка за цигари, ама според мен, не са много хубави, и свършват бързо. За едно наргиле ,поне два-три трябва да изхарчиш, пък и самите въглени пускат един гаден дим. Взимай си от тия дето са за котлон. В магазините продват и котлончета, газови, за въглени специално. Аз си ги паля на готварската печка :). Има едни, плоски,те горят яко. Тия дето ползвам аз, имат картинка, глава на орел на опаковката,не са лоши.
-
Здравйте! Видях тема за наргиле и сметнах за уместно да не пускам друга тема за моя въпрос.
Имам едно въртящо се наргиле от Ирак много му се радвах , но за нещастие маркуча нещо се прегънал и се прецака и на пук ми се счупи и чашката и ми е интересно дали от женския пазар мога да си намеря части и да го пусна пак в действие ?
-
На женския има всичко необходимо .
-
Ако маркуча е някакъв по обикновен, има ги по 7 лв. Аз си го направих сам.И чашки има, виж там, дали ти е "женска" или "мъжка" :)
-
Каква е разликата между женско и мъжко наргиле???
-
Може да съм се изразил неправилно. Няма женско или мъжко наргиле, разликата е в начина на поставяне на чашката за тютюна върху самото наргиле. Представи си все едно, "женски" и "мъжки" накрайник. В единия вариант, чашката е тип "женски" накрайник , а наргилето "мъжки". Другият вариант е на обратно. Като отидеш на място да си купуваш,ще го видиш по ясно, ако пак съм се изразил неясно :). Все едно "мъжки" чинч, "женски' чинч :).