Re: Търся малд архитект/проектант, Пловдив
Цитат:
Първоначално публикувано от Smurfa
Един терорист ни трябва на нас и ще срине половин София за 2 часа...
Зависи с какво разполага. Времето за сриването може да се съкрати доста. :029:
П.С. За строителният надзор не съм сигурен дали не е необходим за всички видове строежи. Но , сега почвам (да строя) и ще споделя как са ме "изкривили" чиновниците.
Цитат:
Първоначално публикувано от bluefish
Е нали идеята е да се спести/крадне колкото може повече от материали arabia
Малко наизуст!
Ако ти си инвеститора - колкото позволиш, толкова ще се открадне, ако въобще се..
Колкото до спестяването - ако си зададеш коректно парамертите на сградата, конструктора ще ти го сметне със съответните количества и ако някой не реши да пести /който и да е, ти или изпълнителя, ако му разрешиш/, каквито и терористи да се явят, няма да те сринат.......поне не по-лесно от другите :))))
patra6kov, инвеститорът ще следи стриктно за изпълнението на строежа ако лично той ще се ползва от него - както е в случая, човекът ще си строи собствена къща и ествествено ще иска тя да е здрава и добре направена във всяко отнощение, но ако инвеститорът е някой, който просто си пере паричките и след време смята да продава съответната сграда, то няма много да му пука дали е строено перфектно или е минало по край перфектното.
Цитат:
Първоначално публикувано от Stanley
patra6kov, инвеститорът ще следи стриктно за изпълнението на строежа ако лично той ще се ползва от него - както е в случая, човекът ще си строи собствена къща и ествествено ще иска тя да е здрава и добре направена във всяко отнощение, но ако инвеститорът е някой, който просто си пере паричките и след време смята да продава съответната сграда, то няма много да му пука дали е строено перфектно или е минало по край перфектното.
Е, така е де. Аз останах с убеждение, че човека за собствена постройка говори.
Иначеее..си прав до голяма степен.
Но пак не е съвсем константно. Има и бели лястовици.
Не съм специалист. Имам наблюдения.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от backinblack
Явно от строителство имаш понятие само това което си чул между другото. Дано да се поопаричиш и да ти дойда на главата...
Да, нямам понятие защото не съм строител нито зидаро-мазач. Проучвам въпроса защото ми е на главата и мога да ти кажа, че още в проекта добър архитект само с умело използване на авангардни материали и елементи от сухото строителство ( както и цените на прилежащите строителни услуги към тях ) може да ти спести над 80-100лв/м2 без направи компромис с качеството, даже напротив - да го повиши значително. Искам да кажа, че към проекта трябва да се подходи не по малко сериозно от който и да е друг етап от изграждането на къшата и тук както и в много други ситуации често се среща "скъп на триците, евтин на житото". Очертава се да платя към 32-35лв/м2, но архитектите които съм избрал си заслужават всяко пени...
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Да, нямам понятие защото не съм строител нито зидаро-мазач. Проучвам въпроса защото ми е на главата и мога да ти кажа, че още в проекта добър архитект само с умело използване на авангардни материали и елементи от сухото строителство ( както и цените на прилежащите строителни услуги към тях ) може да ти спести над 80-100лв/м2 без направи компромис с качеството, даже напротив - да го повиши значително.
Чат съм за какво говориш, ама ще видим кво ще излезе.
Моя спор в това отношение е било за тухли или итонг. Според това което съм попрочел, би трябвало като цяло с итонга да излиза по-евтино защото е по-лек материал, от тука и по-малко пари за желязо и бетон за основи, колони и трегери, но има и едни други изисквания към конструктора, за минимални работи дето обезсмислят нещата. Мноо хубави работи пише по много сайтове, ама като почнат законотворците да се бъркат в работата на архитекти и конструктори става мазало.
Хинт: Огледай се колко сгради са построени по "авангардни технологии" и дали тези които се занимават само със стрителство за продажба не биха ги приложили, ако излизаха толкова евтино. Да не би да ползват най-некадърните проектанти ;) ?
Уточнение: В моя случай става въпрос за 4 етажа. Височината има значение ;)
Един приятелски съвет. Неизпозвай итонг.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Един приятелски съвет. Неизпозвай итонг.
Това за итонга или каквото и да било е друга тема. Споменах го поради друга причина. Итонга е част от технологичен процес и когато един материал се заменя с друг без да е съобразено с технологията и най-добрия да е - не става нищо.
П.С. Да не се отклоняваме от темата.
Re:Търся малд архитект/проектант, Пловдив
Брей че нагли спемери се навъдиха. Тц.тц.тц
Свиди им се някой лев за реклама да дадат, а уж претендират за солидна фирма.
Re:Търся малд архитект/проектант, Пловдив
Дам, хитро е. Наемаш една мома на ниска заплата... по 40 поста на ден... 800 на месец за без пари :).
и после минава някакъв член като мен и рути труда на девойката...