Как се търси кръводарител?
Здравейте, положението е следното - майката на моя позната ще се подлага на операция. Съответно се искат бележки за n банки кръв. Не достига 1 банка и не може да се намери познат, който да го направи.
Въпросът ми е, знаете ли къде може да се намери кръводарител, хората са готови да си платят.
(гр. Варна)
Re: Как се търси кръводарител?
Какво не намират, необходимата кръвна група или по принцип кръводарител? Ако не могат да намерят познат с необходимата кръвна група не е проблем, даряват каквато и да е, а в болницата си заменят дарената за сметка на необходимата. А ако не могат да намерят хич никаква пак не е кой знае какъв проблем, пред всеки кръвен център чакат по няколко ромчета, те с това си вадят хляба.
Няма изисквания за кръвна група.
Имало ромчета, добре, това е вариант, благодаря.
Не е от най-добрите варианти, нямам спомени, но мисля че взимаха скъпо. Толкова някой братовчед, племенник, съсед няма ли?
Пред центъра за кръводаряване е пълно с роми дето срещу 50 лева ( по-късно свалена сумата на 10 лева) си дават кръв. Няма значение групата. Миналата година ми се наложи , та се занимавах с тая работа.
Не, няма, леко беснея по този въпрос.
Скъпо, ами сигурно, като опре ножа до кокала, хората дават.
stenly, 50 лв ми се вижда направо евтино, за 10 да не говоря.
Преди малко повече от година майка ми трябваше да се оперира и ми искаха кръв 3 банки. Та платих на един циганин 10 лева , пък после по случайност намерих и връзки за останалите 2 банки. Стискам палци да се оправят нещата.
Ти или някой твой познат дали не работи в предприятие, което има договор за дарение на кръв? Ако имаш такъв познат, трябва да видиш по какъв начин се издава документ за дарена кръв. По принцип този който работи на такова място има правото да "ползва" това за себе си или за семейството си. За такива предприятия знам че са Метал и Елдом. Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от izwerga
В София искат по 70.
Първоначално искат доста повече (250 - 300), следват "бизнес-преговори" и така...
Тази сутрин изскочи внезапно далечен познат кръводарител, така че търговията с ромите отпадна.
Благодаря ви много за информацията, беше полезна и може пак да потрябва в бъдеще.