Къде може да се намери поляризиращо фолио
Здравейте,
Купих си едно огледало за колата, вътрешно, за обратно виждане.
Огледалото е на 3 секции като двете крайни могат да си променят ъгъла така че да виждам сляпата зона отляво и от дясно.
Средното огледало е неподвижно.
Тая цялата конструкция се поставя върху съществуващото огледало за обратно виждане.
Средното огледало е плоско а пък двете страничните леко намаляват образа - имат изпъкнала форма.
Обаче огледалото което си е със колата е поляризиращо, като го наклоня надолу и не ме заслепяват фаровете отзад.
Това новото начупено огледало обаче е със обикновени стъкла.
Хрумна ми че трябва да има някакво поляризиращо фолио което да залепя върху средното стъкло.
Въпросът ми е има ли такова поляризиращо фолио и къде мога да си намеря.
Re: Къде може да се намери поляризиращо фолио
Не съм чувал за такова фолио, но пък на новите коли (при някои това е екстра) има електрохроматични огледала. Които автоматично потъмняват ако нощно време са осветени с фарове отзад. И то в зависимост навън колко е тъмно и колко са силни фаровете отзад. Тогава фаровете на колата отзад са просто недразнещи светли кгъгове вместо грейнали слънца в огледалото. Тези огледала се захранват от акумулатора, има бутонче за вкл/изкл. и LED индикатор когато е включено. Не съм се интересувал дали се продават по магазините, но на моята кола си е фабрично и съм повече от доволен.