[Почна се] Рецепти до дупка
Поредното малоумие и пример за "борба с бюрокрацията"!!!
Свърши ми вчера разтворът от натриев хлорид (за промивка на контактните лещи) и отивам в аптеката до нас да си взема нова банка. Както и очаквах поради суматохата последните дни, ме посрещат с думите: "Не може, трябва Ви рецепта." Ужас и безумие. Аз при моята лична лекарка съм ходил само веднъж в живота си, когато преди повече от 7 години ми трябваше бележка за сватбата. И сега какво? За една елементарна солена вода, която струва 1.29лв, трябва да се вдигна, да ида до поликлиниката, да се редя на опашки, да платя 2.20лв, и да си изгубя няколко часа.
Re: [Почна се] Рецепти до дупка
а за това какво ли ще кажеш :
http://dnes.dir.bg/2009/04/04/news4246478.html
торвят ни и не ни казват кой е , за да не си изгуби дяла.
Мога да кажа същото, което спестих по-горе, защото е нецензурно.
Не ти продават натриев хлорид, но вафли с меланин може. При това неказват името на фирмата. Аз подозирам Мура или Морени.
имаше един коментар че са вафлите с най-характерното име за това "Трепач" - в буквалния смисъл
Цитат:
Първоначално публикувано от etg
За една елементарна солена вода, която струва 1.29лв, трябва да се вдигна, да ида до поликлиниката, да се редя на опашки, да платя 2.20лв, и да си изгубя няколко часа.
За сега не е толкова страшно положението. Все още има аптеки, които продават без рецепта. Поне в Пловдив е така. Ще ни се стъжни съвсем, когато натиснат и тях. Тогава пък ще започне поредното малоумие - фалшиви рецепти.
Щом не може физиологичен разтвор без рецепта, как стои въпроса с презервативите и дамските превръзки е интересно :))
Интересно, прочетох прословутата Наредба N:28 която уж уреждала кое може и кое не може да се продава без рецепта, ама нещо неясна ми остана.
Отиваш на Агенцията по лекарствата и четаш кое лекрарство е с рецепта и кое не.
Edit: Току що проверих, натриевия хлорид е с рецепта.
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
..... как стои въпроса с презервативите и дамските превръзки е интересно :)).......
няма страшно, презервативи не ти трябват. :)
Нали ще ви кръщавам с бъдещата ти жена, та съм си наумил 4 деца да имате! :035:
И да не се опъваш ей! Аз съм кръстникът,аз решавам
Малко извънтематично:
Подаден бил сигнал в РИОКОЗ в 16.30. И кой го е подал, след като единствената лаборатория за изследване за веществото е във Варна. Тоя дето го е подавал сигнала как е разбрал, че има меламин? Много ми е интересно!
В понеделник ще се разбере и дотогава няма да ядат никакви вафли тези, които ги ядат и които са чули, че са отровни.
Спомняте си за фалита на Първа Инвестиционна Банка нали?!
Така се проваля бизнес.