Купуваш си чифт тонколони и спестяваш 37 бона...
Има една граница за даване на отстъпка след която търговеца просто олеква и става смешен. Въпросът е не само като число в проценти, а и като сума.
Ето 2 примера за главозамайващи отстъпки, получени като спам по мейла.
http://inlinethumb42.webshots.com/44...600x600Q85.jpg
Това домашно кино ако се купи до края на февруари - спестяваш над 11 бона.
Обаче това е нищо сравнено със следващата отстъпка!
http://inlinethumb41.webshots.com/42...600x600Q85.jpg
Ако до края на месеца някой си купи тези тонколони - със спестените над 37 бона може между другото да се отбие до авто магазин и да си купи чисто нова кола среден клас.
Това не е търговия, даже не се сещам как може да се нарече.
Re:Купуваш си чифт тонколони и спестяваш 37 бона...
А какво ще кажеш за офертите от типа "buy one car get one free" ?
нали се сещаш, че при ultra hi-end стоките маржът на печалба не е в няколко процента, а е в няколко пъти, така че отстъпка 30-ина % хич не притеснява продавача :)
Или пък обратното, Киров младши да не си е направил добре сметката...
Ultra High-End Audio-то е хубаво нещо, ама за 100 бона баровецът може да предпочете някоя фолкпевица да му пее... лично на микрофона... :))
:))
При подобни отстъпки и търговеца, че и предлаганата от него стока ми падат в очите, губят ми доверието на клиент. Примерно както задрасканата цена на колоните си е 149 995 лв и новата цена ако е примерно 149 195 лв - това няма да ме накара да си мисля че търговеца е скръндза и му се свиди да намали цената, а точно обратното! Че надценката му е малка, стоката си е долу горе на тези пари още от завода, и на други места да я търся - я има я няма разлика в цената. Един вид - заслужава си вниманието тази отстъпка а и продукта, търговеца е свестен.
Докато при посоченият скок от 149 995 лв на 112 496 лв - първо става ясно че търговеца определя цената с помощта на зарчета или според хороскопа си. И щом може да даде 37,5 бона отстъпка - вероятно в цената има скрити още толкова като търговска печалба. Което значи, че вероятно посочените колони излизат от завода на цена 60-70 бона, ако не и по малко.
P.S. Ето някакъв американец си продава ползваните 5 месеца колони от същата марка и модел за 6 800$ - има няма 10 бона наши пари.
:081:
http://inlinethumb57.webshots.com/44...600x600Q85.jpg
Значи ако съм се навил на такива колони - отивам в Щатите със 150-те бона, стоя 2 седмици във Вегас в най-шикозният хотел, харча на поразия по рулетките и като ми останат малко джобни пари и за пътя обратно - купувам колоните и се прибирам по живо по здраво :))
Ами какво да кажем за тази оферта? http://www.mitsubishi-motors.bg/specialoffers/
Тия тъпаци от Мицубиши не ти ли падат в очите - Оутлендъра намален от 63 на 46 бона... че това са почти 27% отстъпка, как да не ти паднат в очите тия търговци. След като дават 17 бона отстъпка, сигурно тоя джип струва 10-15 хиляди най-много, пък всичко останало е печалба....
P.S.
А по въпроса за американеца и 6-те хиляди долара, я погледни тук първо и открий 10-те разлики (особено в снимката!!!). Май не струват 6 хиляди долара?
Вярно е че не струват колкото в България (дори и с отстъпката), ама и кое не е така - когато излезе новата Трибека в САЩ струваше около 30,000$ с всички екстри (курса тогава беше около 1,25), а тук цената и беше към 112 бона. Да не ти казвам колко струва едно AMG тук и в САЩ.
Освен това едните са чисто нови, докато другите са използвани - нормалната пазарна практика показва, че обикновено цената на стока втора употреба е по-ниска отколкото същата в магазина.
И в продължаващият ред на мисли да се запитаме - как така една S класа струва колкото 10 Дачии, ако Дачията вдига 160 км/ч, Мерцедеса може ли да вдигне 1600? Тогава защо има "глупаци", дето купуват по един нов мерцедес, вместо да си купят 10 нови дачии (или 50 втора употреба)?
И защо има "глупаци", дето вместо да си купят Тъндър за 300 лева, дават 50,000 долара за Наутилуси?
Цитат:
Първоначално публикувано от Eddie
....А по въпроса за американеца и 6-те хиляди долара, я погледни
тук първо и открий 10-те разлики (особено в снимката!!!). Май не струват 6 хиляди долара?
Наистина много странна разлика в цената за очевидно едни и същи ползвани колони. Къде са 6 800$ и къде почти 34 000$. При това обявата с ниската цена е с дата отпреди 4-5 дни. Уловка ли има някаква...
За Мицубишитата - разбира се че ми падат в очите даже като марка коли. Да ги продават с такава отстъпка все едно е разпродажбата на портокали пред загниване в Кауфланд. Тях ти ги дават с безплатна кофа, без да се теглят - колкото се напълни кофата.
:)
Тази криза почна да вади на показ всички които до скоро са слагали надценка на продуктите си не с идеята да са в бизенса с някакъв приличен доход, а за супер бързо забогатяване в стила на руските олигарси. Сравнете цените на почивка в Банско например преди 2 години и сега.
Че даже и уж низвергнатата каста на строителите - какви пари деряха за домашен ремонт доскоро! При това през пръсти, некачествено, а със самочувствието все едно са майстор Кольо Фичето. Сега и на 1/4 от старата цена са навити, ама клиенти няма....
На мен Оутлендъра ми падна в очите с тоя скапан дизелов двигател, но това е друга тема.
Голямата надценка при HighEnd-а не трябва да те учудва, нали не очакваш фирмата да ги продава с 10-15% надценка, както е по веригите за храни например? Лично на мен повече ме дразни поведението на Техномармаладите - стоки, морално и технически остарели, като този KISS DVD DP-470 за 900 лева, но си стоят на щанда с цени отпреди 10 години в очакване на поредният шаран....
За хай енда - ОК, символ на класа и т.н.
Но все пак ако клиента освен че има пари, има и акъл - не би си купил колоните точно от такъв търговец. Като събере две и две ще се сети, че в цената на колоните е включена нова 3-та кола за 4-тата любовница на търговеца + почивка на Карибите с 5-тата. Това с една-единствена покупка от един клиент!
Ей на това му се вика да изтрепеш рибата.
Тези хора не разсъждават така.
При положение че за 20,000 км пробег поддръжката само за гуми на Вейрона струва 180,000 евро, защо според теб го купуват?
Eddie колкото и да ти е странно ловят се такива шарани в техмомармаладите затова никой не ги бута цените.Лично аз 2 пъти съм отказвал кленти от него и тогава беше само на 5 години. :)Някои хора си мислят че като е скъпо значи е хай енд. :-memnon
:)
Високата цена на нещо ръчно изработено, с най-качествени материали, прецизни инструменти, технологии, ноу-хау с много часове труд и тестове на готовият продукт - за мен е оправдана, макар че раздута още от производителя. Но той си я заслужава.
Обаче на търговеца с 2 секретарки, едната от които е писала по мейла на този производител с предложение за представителство, разменили са си 5-6 факса, нашият човек наема шоурум, излага поръчаната стока и иска да печели от нея в пъти повече от производителя - това не е нормално.
Но както казват - явно за всеки влак си има пътници. :)
Р.S. За гумите на Bugatti Veyron.
Защо гуми направени от Michelin издържат само 4000 км при такава цена? Изглежда че родният ни производител на гуми за мотокари и електрокари - завод Рекорд в София е по-добра алтернатива от Michelin.
:))
Точно това е за всеки влак си има пътници и колкото и да ни дразни цялата тая работа няма как да я спрем.