2 Прикачен файл(ове)
Уникално качество на JVC-батерии
Редовно гостувам на един роднина от гр.Исперих ,има телевизор JVC от около 26-27 години, батериите в дистанционното са оригиналните и работят !!!
Не знам какво е това качество -а и не са алкални ,то тогава нямаше такива,телевизора също работи.
На дъното на батериите пише 83 -годината, само не знам тогава ли са произведени или дотогава е трайноста им.
Re:Уникално качество на JVC-батерии
83г е срока на годност.Но ясно е,че твоят познат не ползва често дистанциоонто.Теоретически батериите могат да истраят 5-6 години и после спада напрежението в тях.Кога стигат до 0-не знам.
Действително супер качество ,повечето батерии и да не са работили изобщо след няколко години ще се разтечат . Това бяха златните години на тази марка , сега нещо хич ги няма.
Невероятно :yikes
Да не са седяли някъде на съхранение? Толкова години....
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Невероятно :yikes
Да не са седяли някъде на съхранение? Толкова години....
Гарантирам че батериите не са стоели във фризер ,ползвани са ежедневно
Помня преди баща ми имаше акумулатор за колата -черен засмолен който беше над 15 годишен и работеше! А сегашните хич ги няма... И все пак тези батерии ме изумяват най-малкото как така не се изтощават?!?
(Това което пиша по-надолу са предимно предположения, при това на любителски начала)
Горе-долу, по същото време или малко по-късно, се появиха ... как точно се казваше ... май беше "антистатични кинескопи", които не събират прах, а оттам и целия телевизор не събира прах, както отвътре, така и отвън.
Та вероятно при тоя телевизор, стъклото (едно такова много тъмно червено), зад което е поставен приемащия инфрачервен датчик и чисто и отпред и отзад - съответно това позволява доста голямо изтощаване на батериите в дистанционното.
Казвам го от личен опит - преди време имах малък 14" телевизор в кухнята. Кинескопа му си беше от тия дето събират прах. И през няколко години, батериите на дистанционното започваха "много бързо да се изтощават". А всъщност, всичко се дължеше на натрупване на прах от задната страна на тази капачка - та разглобявах там каквото му се разглобяваше на телевизора, изчиствах пурпурната капачка от задната страна и след това и старите батерии на дистационното си работеха като нови.