-
Превод на латински
Има ли някой, който да може да ми преведе един текст от английски/български на латински ???
пробвах със гоогъл но там е мн, зле преведо, трябва ми човек който евентуално знае латински.
"Ангели прогонени от небето нямат друг избр освен да станат демони." ТОВА Е ФРАЗАТА
Много ще съм благодарен!
-
Re:Превод на латински
само да направим едно уточнение, че латинският е мъртъв език, а филологичен закон е, че се превежда ОТ мъртви езици, а не КЪМ мъртви езици
по същата причина не съществуват българо-латински речници, а само латино-български. обратното се прави само като огледално завъртане на двойките думи, но се води за неправилно/непълно/забранено и го има, само просто за да го има, а не защото е правилно :)
с други думи, можеш да си играеш с всякакви вариации на фразата в преводача, всяка една от тях ще бъде донякъде правилна, а най-правилна не съществува, ако ще юрист или медик с 50 години стаж в професиите си да ти го преведат :)
аз лично я повъртях в няколко варианта и някои ми звучаха по-добри от други, но това не ги прави от времето на Август :)
-
а дали ще може да ми дадеш най-сполучливият вариант според теб, защото явно си по вещ с нещата ?
текста е за татоировка и ми е ясно че като сменя шрифта и факта че малко хора знаят латински няма да се разбере дали е правилно, но все пак имам притеснения да се нарисувам със нещо смеоно.
аз пробвах във гоогъл, но там колкото пъти го напиша все е различно.Пробвах и от английски на латински и излезе нещо съвсем различно. направо се забърках със тоя превод а трябва утре да се рисувам.
та да се върна на въпроса: дали ще може ако не ти е някакъв проблем да ми пратиш на лично или тук кой според теб е по-верният вариант ?!
-
абе чак да се ангажирам с мнение за нещо, което да ти стои на тялото доживот... ;)
след като става въпрос за нещо наистина толкова.. как да го кажа... все пак е отговорно, бих ти препоръчал да се обърнеш към http://kkf.proclassics.org/ Катедра класическа филология към Софийски университет. аз лично така бих направил
-
-
http://www.stars21.com/translator/english_to_latin.html
"Extorrem patria angelorum non facta, sed ad arbitrium daemonis."
Отне ми около 20 секунди.