Re:Ще има ли Сибирски студове??? Зимата дойде с нея и минусовите температури.
И в Ямбол нещо такова трябва да е било, сутринта всичко беше як скреж и лед.Сега и при нас е към -3,-4.Н есъм променял настройките ІІІ и ХИТАЧИ-то си работят на 22, ЛД-то на 19.Гледам ІІІ дава моментен разход около 350-370 вата.
Хм, те моите китайски панасоници си работят без проблем, та какво остава за "великите"марки. Да не говорим, че -10* не е никакъв студ.
Снощи се прибирах към София, та ето малко данни. Около полунощ, от Сливница към София, между Сливница и София -14, Люлин по околовръстното -12, под Бояна -10, Редута -7.
Задава се поне една седмица постонни температури под нула градуса, дори дават максималните да са -3 и то в продължение на поне една седмица http://sinoptik.bg/pazardzhik-bulgar...728378/10-days . В края на януари и началото на февруари винаги се получава така.
синоптика както винаги малко преувеличават.
чакам и аз студа да тествам новата машина че зимата взе да свършва.
при мен още е над 0 но в четвъртък очаквам включване : миньорите работят-ток ще има , само пържоли да зардя , да пусна тото и чакам студеното време :)
на тия прогнозите са пълен майтап
събота във Варна щяло да е -19, но на почасовата такова число няма, но пък има -13, което щяло да се усеща като -24
Поне по мои наблюдения не са никакъв майтап. Няколко пъти съм следил със свито сърце прогнози, заради ремонта на покрива и всичко беше точно. Особено 1-2 дневната прогноза за Плевен.
-19 за Варна е нещо изключително рядко и затова ми е доста трудно да го повярвам
Колкото по-модерни методи за прогнозиране се използват, толкова са по-неточни прогнозите. Специално за Sinoptik.bg са супер неточни. Там разбираш за времето постфактум. От доста време не вярвам дори на 60% на подобни сайтове. Само GIS Meteo що годе се справя добре. Да не забравяме, че за втора зима Британски учени обещаваха ледников период!
Наистина иде студ и този път ще е по-задълго.В този сайт не се изхвълят много.
http://weather.bg/bg/indnew1.php?gla...=srednosrochna
Не знам какво разбирате под "задълго", но 10-на дни са достатъчно ниски температури и за "приличен" период от време , а според мен ще задържи поне около 12 дни под нулата, след това ще видим.
П.П.: Всъщност имам Deja vu отпреди 2 години .Всичко се повтаря :blob1
или с други думи: "Честит Ви Дядо Мраз " :016: ...
този път май ще познаят до 10 февруари на всички сайтове го дават зверки студ - за при мен стигат -19 градуса , чак страх ме хваща. руснаците и те това казват.
май зимата пак ни изненада :)
E-e-e, -19 ... До/Около мен го дават -21 другия четвъртък(02.02.2012г.) Тъкмо ще видя фуджито 12 LDC как ще се прави в офиса на 22-23 градуса зададени...
-21 до +23= 44 градуса разлика да поддържа климатика, като в коридора в момента е +8 градуса...
Мнооого неприятно, хората ще свият кесията още повече заради студа и стагнацийката ще стане още по-голяма. Ееех, а до 20 декември какво беше - ниски разходи за отопление, настроението друго беше някак и си се поотпускаха хората, спокойни бяха, похарчваха повечко...
стегнация като всяка година до средата на март после всички по селата да сеят разсада ;)
то климатика ще издържи на студа но тия от е.она дали ще му дадат : при мене резултата вече се вижда - две халогенки и едното ми лед-че си отидоха докато си гледах филма, дори дайкина се ошашка и спря след 3 4 мин пак се опали и дръгна но това може да е до време :( утре ще меря нокриката как е в студовете , колко ток гори.
а да и имам 5 см сняг на терасата вече :) коледно ми стана :)