Преводите правени в НЕ работен ден дали се получават веднага?
Стана ми интересно. Понеже сега примерно има 5-6 неработни дни. Ако се преведат пари от една сметка към друга(в друга банка) през е-банкирането. Дали парите ще се видят отсреща в рамките на няколко часа, или превода няма да се обработи до понеделник...
Re:Преводите правени в НЕ работен ден дали се получават веднага?
Разбира се, че не се получават веднага. И в работен ден да е, пак не се получава веднага, а на следващия работен ако не си платиш за рингс.
Re:Преводите правени в НЕ работен ден дали с
Цитат:
Първоначално публикувано от КрИс
Разбира се, че не се получават веднага. И в работен ден да е, пак не се получава веднага, а на следващия работен ако не си платиш за рингс.
Не е точно така. Преводите които се пуснат преди 9 се получават същия ден... Преди даже ставаше да си преведеш преди 2 часа и в 4 и нещо парите бяха по сметката... Но явно заради кризата нещо съкратиха транзакциите...
П.С. Под веднага, няма в предвид на часа. Имам в предвид ако пусна превод сега, дали утре парите е се по сметката, или ще чака до понеделник...
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
Не е точно така. Преводите които се пуснат преди 9 се получават същия ден... Преди даже ставаше да си преведеш преди 2 часа и в 4 и нещо парите бяха по сметката... Но явно заради кризата нещо съкратиха транзакциите...
П.С. Под веднага, няма в предвид на часа. Имам в предвид ако пусна превод сега, дали утре парите е се по сметката, или ще чака до понеделник...
Ще чака до понеделник. Преводите минават през системата "Борика". Обслужва се от "Банксервиз. Графика за преводите можеш да видиш тук: http://www.bsbg.net/uploads/document...e01539df76.pdf
Не съм сигурен но за всяка банка май е различно. При мен се появяват в 11ч преди обяд ако са преведени след 15ч. на предишният ден, и 15ч. след обяд ако са преведени същият ден. През почивните дни няма преводи.
Това е когато преводите са от друга банка.
Предната събота превеждах пари през RINGS. В неделя получих смс от банката ми за транзакцията.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Предната събота превеждах пари през RINGS. В неделя получих смс от банката ми за транзакцията.
RINGS е друга бира! За удоволствието да получиш превода веднага наредителя плаща 30лв.
8 лева :) Поне в поясненията на ОББ пишеше толкова :)
Мисля, че промениха само преводите по дебитните карти да са веднага но в работен ден. В почивен ден няма кой да натисне копчето :)) а рингса не беше ли 10лв?
Май всяка банка си определя таксата. Гледам, че за Прокредит банк е 20лв.За FI bank е 12лв. Ето тук как работи RINGS:
http://www.bnb.bg/AboutUs/AUFAQ/CONT...ENT_SYSTEM_FAQ
Re:Преводите правени в НЕ работен ден дали с
При РИНГС. Парите се виждат в рамките на 10 минути... И аз доколкото знам(с банката с която работя) е 10 лв...
Ако на някоя банка е 30 лв... Ебахти кефа :ole
Отговор: Преводите правени в НЕ работен ден дали се получават веднага?
Колеги, виждам, че темата е стара. Някой има ли представа скъпи ли са таксите на мъниграм и дали са точни. Налага ми се да ползвам такава услуга, а до сега не съм...
Таксите са по-ниски от банковите, а парите пристигат за 10 минути.
А за колко време пристигат парите?
Те не "пристигат" никъде - ти отиваш да си ги вземеш...