-
25-и кадър в лентата
@off:
...като казахте "слива" се сещам за следните определения:
Басейн пълен с мацки - компот от сливи.
Басейн пълен с бабички - ошав.
Кайсо, съжелявам за тона от предния пост! Като го прочетох днес ми се видя доста рязък.
Виноват! [:-ashamed]
-
25-и кадър в лентата
Legolas аз през цялото време се опитвах да кажа, че има разлика да гледаш репортаж по новините и филм (защото филмът е с 24 кадъра (или 25), а телевизията е с повече и окото го рапознава това), а то каква стана....
-
25-и кадър в лентата
Ами стана така, щот' вчера бях изнервен[:-timebm] (Бог да прости на Бил![:-angel]), а за т'ва дет' го казваш се опитах няколко пъти да ти кажа, че не си прав - ма ти не та не![:-banghead]
ТВ, доколкото знам е на 25 кадъра точно! Нито повече, нито по-малко. Това, за което говориш ти няма нищо общо с кадрите!
Абе...
...що не земеш да се пообразоваш малко? [:-graduate] Темата и без това е много интересна и се чете на един дъх! Даже сега ме е яд, че не знам линк, който да ти постна и да прочетеш и за кадрите, и за резолюциите, и за опресняването а и за системите за цвят. К'во да се прави - от ТВ не отбирам ич. Виж ако е за кино - питай колкото искаш (само админа да не се сърди, че базата данни забива докато поствам [;)])
-
25-и кадър в лентата
Aaaa телевизията си е абсолтно точно 25 кадъра :))
Виж за киното не знаех, ама за телевизията съм убеден :)
Иначе не мисля, че поста ти е бил, чак пък рязък, ма кат искаш да се извиняваш, приема се ;)))
-
25-и кадър в лентата
Любопитно ми е , щом може да се вкара 25-ти кадър в телевизията , а във филмите които се разпространяват по нета може ли ?? Защото това си е чиста телевизия .
-
25-и кадър в лентата
Приятели, приятели, чета си аз тука и виждам, че много от вас не разбират точно за какво става дума (ще ме извинявате, ама е така). Този така наречен "25-и кадър" не е някакъв допълнителен извънреден кадър, над който да си блъскаме главата, аджеба, как така са го мушнали в 24-те кадъра в секунда. Това е прийом, широко разпространен в рекламната индустрия на щатите през 60-те или 70-те години на миналия век (използван е и с политически цели), след това отречен и забранен като средство за манипулация над съзнанието и желанията на хората. Става въпрос за вмъкване на кадър с определено послание, картинка, образ сред общата поредица кадри (няма никакво значение 25-и ли е или 2-ри, а и кой е първи всъщност[:)]?) Разчита се на инертността на човешките възприятия - повечето хора въобще не виждат кадъра, а и да го видят нямат време да го осмислят сред основния поток информация, но той се запечатва въпреки всичко някъде в мозъка и влияе след това. За по-просто разбиране ще ви кажа какво стана, когато аз гледах за първи път въпросния клип - стори ми се, че видях нещо, нещо от сорта на "А, това не беше ли...?! Или - не?" Но като цяло след това остава впечатлението за някаква мръсничкаджийска работа.
Между другото, трудно може да се използва в днешни дни с политически цели, защото пък противниците само седят и дебнат как ще се осереш...
-
25-и кадър в лентата
Стан, моля те недей така [:D]
Първо цяла тема прочети,
после мнение пиши!
[:P][:P]
п.с. иначе те подкреям напълно. Т.е. ти ме подкрепяш мене, щото това съм го написал по-горе. [;)]
-
25-и кадър в лентата
Slero: Bulgarskiq elektorat strada ot *****izam - inache kak shte izbirame vse tezi politici... Po vaprosa za 25-q kadur tova e po- skoro naricanie na psohologichesliq efekt, koito se postiga s takava tehnologiq i nqma znachenie kade shte se prilozi -v kino ili TV. I v dvata sluchaq efekt moze da se postigne. Za Joana - e kakto kazahte tq si e !@#$@%$ parche (gledah q v drug "Sblasak", kadeto mnogo nekadurno s eopitvashe da zashtitava mladoto pokolenie ... cobre che i dojde pomosht vav 2-ri rund :)
-
25-и кадър в лентата
Legolas, да бе, видях, че си го обяснил по-нагоре, но реших и аз да напиша едно научно-популярно обяснение, защото ми се стори, че някои си представят (или не си представят) нещата така: имаш някакви порции от по 24 кадъра и някакси нелегално добявяш 25-ти и те стават 25/сек.
А иначе в моя пост съм казал "много от вас", не всички...
Просто в последно време аудиторията в клубовете много се разшири (нормално е) и е вече на възраст поне между 14 и 45, ясно е, че ще има хора, дето много са чели, учили и работили, и такива, дето сега тепърва започват.
-
25-и кадър в лентата
Искам само да допълня нещо: кадрите в телевизията ( нашата ) са 25 ( 50 Hz( честотата на тока)/2), защото картината на телевизора се синхронизира по честотата на тока. Ако честотата на мрежата беше 60 Hz щяхме да имаме 30 кадъра за секунда ! Не си спомням ама май в щатите тока беше с честота 60 Hz.
-
25-и кадър в лентата
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Zviara
Не си спомням ама май в щатите тока беше с честота 60 Hz.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Правилно!
-
25-и кадър в лентата
Zviare извинявай, ама това Hz/2 не го разбрах.По селата тока като е 45Hz mf 22,5 кадъра ли ще бъдат.А в щатите 30 ли са?Нещо не си внимавал:-)))
-
25-и кадър в лентата
abe zviare ne 4e imam ne6to protiv tebe ama tva e nai goliamata glupost koiato 4uvam nai dobria mi priatel e montajist i televizionen tehnik(kolkoto i stranno da zvu4i) i toi mnogo se smia kato go vidia tfa deto si napisal.
po tfoita logika kolko kadara moje6 da si izkara6 ot monitora ne pove4e ot 25 6tom i toka v monitora e s 50Hz 4estota niama da kazvam 4e az izkarvam po 5o na quake-a primerno
aaaaaaaaaaaa tfa sigurno zna4i 4e kolkoto pove4e kadri pravia tolkova po silen tok mi vliza v PC-to
niakoi da znae kak da si vkaram kabel ot trafoposta v nas 4e ne mi se davat 150$ za pentium 4
-
25-и кадър в лентата
Нали имаше някакво минимално време, за което окото може да възприеме някаква картина? Дори на всяка секунда един от кадрите да е "специален", има ли време окото и мозъка да възприемат тази информация?
-
25-и кадър в лентата
Бурков,
Не знам кой на кого се е смял - ма ти май ич не отбираш. Има огромна разлика между опресняване и кадри! ЧЕТИ приятелю, ЧЕТИ!