Отговор: Честит 3-ти март!
Да припомня на по-дъртите, че по времето на социализма в България, тогава когато влиянието на СССР беше безкрайно голямо тук, то 3-ти Март не беше официален национален празник, дори не беше празничен почивен ден. И на никой в СССР не му пукаше празнува ли тук някой 3-ти Март "на частни начала". А можеха да ни набиват канчето от сутрин до вечер за тоя 3-ти март колко много задължително трябва да сме им признателни, както сега се опитват да правят. Всъщност тогава го правеха това, но за датата 9-ти септември и датата 9-ти Май
То не заради друго , ами за Тогавашния строй , каквото кажеха от републиките , това и правехме.
То и сега е така, само дето републиките са други. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
MitkoS
....А можеха да ни набиват канчето от сутрин до вечер за тоя 3-ти март колко много задължително трябва да сме им признателни, както сега се опитват да правят. Всъщност тогава го правеха това, но за датата 9-ти септември и датата 9-ти Май
Били ми дал линк в руска медия, където официално правителствено лице казва че сме им задължени.
Руски медии не поглеждам от около две години, но сега заради въпроса ти направих едно 10-минутно изключение.
Ето едно изречение на говорителката на Кремъл от края на Февруари извадено от речта и за "неомакартизма" в България (става въпрос за парламентарната комисия за вмешателството на ***** и Турция). Изказването ще го намериш в сайта на Министерство иностранных дел Российской Федерации
"...Остается, конечно, только недоумевать, какой смысл в очередной раз искать пресловутую «руку Москвы» в государстве, поколения которых во многом обязано своим братьям своим суверенитетом, своим суверенным существованием?..."
ПП.
Каката се казва Мария Захарова и е говорител на външното им министерство, а не както по-горе неправилно съм написал "говорителка на Кремъл". Което не разваля статута и на "официално правителствено лице", както си го поискал.
ПП2.
Има доста и от Лавров, но ще си потърсиш и намериш сам.
Честит 3-ти март !
Цитат:
Честит празник Българи !
Нека да почетем саможертвата на хората, които са дали живота си за нас!
Нека склоним глава пред жаждата им за една по-добра България, една свободна България! Държавата и народа, за който те са умрели - днес не е достоен за тяхната гибел ! В нашите ръце е да бъдем БЪЛГАРИТЕ, които те са си представяли, че ще бъдем, а именно Българи като тях - смели, безстрашни, готови да се опълчат на всичко!
Честит празник и нека вървим по следите им и да направим България едно по-добро място
Ходихте ли на Шипка тази година? Имаше ли много хора? Аз много исках да отида, но бях на работа :(