-
Отговор: Пореден абсурд - съдят човек, наранил куче, подгонило детето му, а не стопанина на кучето!
Техно, твоят пост е отговора на всичко! Информация която предизвиква свободни съчинения не е достоверна. А ма как било , дали кучето е тормозило съседите, ама уж скъсало синдижра (а дали го е скъсало?) пък гонило хлапето дето си одраскало коленете ама не го нахапало, пък после онзи отишъл и го съсякъл с брадва, а дали от прокуратурата са чак толкова тъпи, че да образуват дело заради доказано агресивно куче и лоши стопани, ама все пак трепано с брадва......глупости на търкалета. Що не вземете малко да се съмнявате в нашите "независими" и "професионални" медии?
Пък и в първият пост четем: цялата история в детайли!!!! Е гати последната инстанция, жалка работа хич не ми се коментира.....
-
Отговор: Пореден абсурд - съдят човек, наранил куче, подгонило детето му, а не стопанина на кучето!
В последните няколко години не съм срещал дело на прокуратурата за агресивно куче, даже и за онова нахапало бебето или децата, или пък убийците на възрастните хора или професора ? Явно ми е убягвало ?
-
Аз изглежда съм бил "най-безстрашният" от кучета в този форум ...до 11 клас...
Никога не съм се страхувал от куче независмо от размера му.Когато по други са насъсквали немски овчарки съм стоял без да бягам и кучето гонеше тези които бягат от него.
Докато в 11 клас един ден към 13.20 отивах на училище и срещу мен идваха две момчета с немска овчарка на повод.Нито са я съкали, нито нищо, нито аз съм я дразнел или някой друг, а и кучето не ме е ръмжало или нещо подобно.Кучето беше без намордник.При разминаването ми с момчетата и кучето изведнъж видях с периферното зрение как кучето скача от отколо 1 метър към мен и то към врата ми-отстрани.Инстинктивно се дръпнах 1 крачка настрани( за толкова имах време предвид внезапността на нападението) и си сложих дясната ръка пред лявата страна на врата ми.Чу се едно хлопване на челюсти, а аз почуствах върху дланта си дъха на кучето...Междувременно момчето което водеше кучето също реагира и рязко го сецна назад с повода както си беше скочило във въздуха и кучето поради това не успя да ме захапе за ръката/врата...
От тогава се пазя каквото и да е животното и размера му...Защото си е животно и реакцията му е непредвидима ...
Ами какви дела, като в Наказателния кодекс въпреки че бяха "изядени" най-малко 3-4 човека от 1990 година досега няма отделно престъпление за това и прокуратурата се чуди откъде "да скалъпи" някакво обвинение за пред очите на обществото и защото ще излезне виновна, че нищо не прави...пък тя няма никаква вина за безхаберието на разни народни хрантутници в Народното събрание, които само взимат пари и не вършат никаква работа ...
-
Доброто куче е мъртвото куче.Евала на брадваря.Аз в мойто CV имам сакат палец на лявата ръка и мъртва"азиатка".
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
blue1
Що не вземете малко да се съмнявате в нашите "независими" и "професионални" медии?
Е гати последната инстанция, жалка работа хич не ми се коментира.....
Как ще се съмняваме. Абсурд. Ако не лекуват детето ви, обръщате се към медиите, и хоп леченирто уредено. Ако не ремонтират улицата ви, макар да сте писали до кмета, общинските съветници, и незнам до кой още, не става, но виж, сезираш ли медиите, работата става друга. Ако нямате вода, ток, чистота, улично осветление, имате лош съсед, само медиите могат да ви оправят.
-
Аз не знам дали е вярно или не, ама ще кажа само, че куче или каквото и да е животно, подгони ли мен или някой от семейството ми няма да живее дълго - въобще не ме интересува дали е искало да си играе или да хапе!
-
За мен по-справедливо е брадва да яде стопанина, а не добичето.
Относно агресията, защо е трябвало да бъде брадва, а не вкусна отровна нощна закуска? - Така едва ли щеше да има доказан извършител, а и щеше да бъде малко по-цивилизовано. Голям кеф е човек да си излива гнева, но това е първична реакция, а човешкият вид има претенции да е на по-високо еволюционно ниво.
Освен това, подсъдими би трябвало да са и стопанина на телето и бащата. За да се стимулират членовете на обществото да не прибягват спонтанно към секири, както и да се контролират по-сериозно големите песове.
Може би, съвсем не би било зле , да се приеме текст с който, нападение на голямо куче да води до преждевременното му извисяване в рая. Като нападение би се класифицирало дори внезапно засилване на животното към случаен минувач, т.к. само това е достатъчно за някои хора да им останат сериозни психически белези. Като последствие, стопаните на гоелми животни ще си държат големите кучета на къси поводи и ще ги разхождат на свобода само в определени места или в собствен двор, с цел да запазят живота им.
В някои щати породата питбул е забранена и собствениците на такива животни се принуждават или да се преместят в друг щат без забрана или да се разделят с тях с недобро бъдеще за самите животни.
-
Проблема не е в кучето, а в начина на уреждане на конфликта!
Абсурдно ли е, че са го подгонили от прокуратурата? Ами той влиза с хладно оръжие в чужд имот и унищожава чужда собственост. А ако собственика е бил там и той е хванал секирата или е извадил пушката и го гръмне??? Кой щеше да е потърпевшия? Нека всеки се замисли как би реагирал, ако влезе въоръжен човек в имота му!
-
Е да де, ама по-горе беше попитано, как пък всеки един баща би реагирал, ако бе подгонено неговото лапе (в бяло-аборигенска държава, без надежден съд, реакция на полиция и пр.) И при положение, че този случай не е единичен. Ами колко хора пострадаха от домашни кучета по време на модата с питбулите в БГ преди години? Човекът е сметнал да раздаде малко собствена правда, като знае, че няма да има друго възмездие, а тя каква стана ...
-
Ами уж искаме европейци да ставаме, а все ни дърпа към балканския манталитет! Ами хайде тогава да се въоръжаваме и като в уестърните - който е по-бърз или с по-тежко въоръжение той е и по-прав, щом е останал жив.
-
Цитат:
Lupus
Ами уж искаме европейци да ставаме, а все ни дърпа към балканския манталитет! Ами хайде тогава да се въоръжаваме и като в уестърните - който е по-бърз или с по-тежко въоръжение той е и по-прав, щом е останал жив.
Щатите са така - и май са най-добре.
-
Re: Пореден абсурд - съдят човек, наранил куче, подгонило детето му, а не стопанина на кучето!
Подкрепям Lupus в темата. В България самоуправството е престъпление.
Лично аз имам страх от кучета (всякакви). Инциденти с домашни животни се случват - колкото и "умно" да е - това е животно и не се знае как би реагирало.
Ще ми се прокуратура, следствие и съд да са еднакви в отношението им към собственици на зли кучета, и към хора взели закона в свои ръце.
-
Цитат:
Mr.TECHNO
Щатите са така - и май са най-добре.
И затова има билбордове със снимка на негър, пистолет и решетки, с призив: ПРЕДИ ДА НАТИСНЕШ СПУСЪКА, ПОМИСЛИ! ЩЕ ОСТАВИШ ДЕТЕТО СИ СИРАК!
-
Овчарските кучета са силно териториални животни с инстинкти и навици далеч преди прапрабабата на малоумния му стопанин да е заченала...Гледането на такива кучета трябва да бъде забранено в градовете. Искаш домашно животно по-тежко от дъщеря ти - отиваш на село. На тоя отворко, стопанина, да му огледат условията при които е гледал кучето, здрави синджири, ограда достатъчно висока за да не бъде прескочена, достатъчно пространство за да може животното да изразходва енергията си ( срещу нас има едни такива малоумници, държат едно куче с габарити на малко пони на терасата, вие, върти се, изправя се на прозореца и нервничи че не е изкарано, когато го изведат това жАвотно побеснява просто, скача срещу всички, засилва се срещу хората и им вади акъла ). Та не оправдавам тоя с брадвата ама и тоя дето вероятно под гледане на куче разбира "помия в копанката" и 7 дни в седмицата вързано в 2х2м двор - яка глоба от 5 бона+, щото аз не мисля, че дори отвързало се кучето би прескочило здрава двуметрова ограда например. Имаш ли куче, това е отговорност, нека изискваме да се спазват всички правила за това, така няма да има и такива с брадви.
-
Цитат:
kalcheff1
И затова има билбордове със снимка на негър, пистолет и решетки, с призив: ПРЕДИ ДА НАТИСНЕШ СПУСЪКА, ПОМИСЛИ! ЩЕ ОСТАВИШ ДЕТЕТО СИ СИРАК!
да да да , ама влезни на някого в къщата му, без покана.