За целогодишно астрономическо часово време в България!
Здравейте!
Промяната на часовото време се доказва като все по-наболяла и противоречива практика, която според статистиките не носи оправдаваща я икономическа ефективност, а е по-скоро вредна. Във връзка с това, ако сте съмишленици и подкрепяте идеята страната ни да прекрати тази практика, то покажете това със своя глас, подписвайки следната петиция и споделяйки я със своите приятели и познати, които биха имали отношение по въпроса:
http://www.peticiq.com/eetbg
Благодаря за вниманието!
Отговор: За целогодишно астрономическо часово време в България!
Ако покажеш статистиката която цитираш, току виж съм се подписал.
И аз благодаря (за вниманието).
arcane, а какви са доводите ти да не се променя часовото време ?
Няма да ви отговори...регистрирал се е само да пусне инфото за петицията. Темата сме я обсъждали
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D0...%BD%D0%BE.html
Аз и не съм очаквал да отговори :)
Писнало ми е от тази смяна на часовото време! Все някъде пропускам да корегирам часа - например на камерите, фотоапарат и т.н.
принципно има такива изследвания, но на остойностяването в тях е наивно да се разчита
исторически това се е наложила главно заради липсата а изкуствено осветление, на което може да се разчита безрезервно и през цялото време
аз също смятам, че ползата е силно съмнителна в реалностите на 21-ви век
Против промяната.Предпочитам работното време да съвпада по възможност със светлата част на деня.Така се пести енергия. Без повече аргументиране защо(мързи ме /и няма да споря/).
Лятното часово време не се отменя по бюрократични причини, трябва да се задейства тромавата машина на ЕС. Иначе е лесно - руснаците го направиха.
При руснаците е лесно. Имат ли водка, не им трябва светлина :))
Като чета тук-там проучвания и статистики, излиза, че икономическата полза е минимална, и проблем е адаптацията след промяната. Защо тогава не се мине целогодишно на лятното време? Хем има някаква полза, хем няма проблеми с адаптирането.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
При руснаците е лесно. Имат ли водка, не им трябва светлина :))
\
То това и при мен работи...:)
Аз пък гласувах за отмяната за отмяната на лятното часово време. Без да се обяснявам защо.:cool: