Глобалната мрежа е дар Божий
Папа Франциск се изказа ласкаво за ползата от глобалната мрежа - SetCombG новини
http://www.setcombg.com/news/newsima...pe_Francis.jpg
Internet? This is something truly good, a gift from God
Да ни е жив и здрав още дълги години папа Франциск. Отдавна е нямало висш духовник, който да ме радва и да пробужда уважение в мен.
Деен, енергичен, лъчезарен, усмихнат и здраво свързан със земните дела.
Отговор: Глобалната мрежа е дар Божий
За мен, по-точно е да се нарече "Глобален човешки мозък", а не "Дар Божий".
Още повече, че е създадена от човеците.
Папата донякъде е прав.Тя е дар като източник на информация,и е проклятие по същата причина.Какво имам впредвид-поколението което расте с интернет е загубило всякаквъв инстинкт за собствено мислене и разсъждение,всичко се смила и се поднася наготово в мрежата.
според мен проклятието има още един аспект - привикването към потопа информация
проблемът е, че абстиненцията при откъсването от него не може да бъде запълнена от нищо, тъй като мнозинството от младежите са свикнали на hardcore miltitasking - нет + музика + фейсшит + туитър + casual gaming + разговори по телефона...
при повечето от тях липсва неелектронна алтернатива на битието - четенето на книга е екзотика, слушането на музика е само фон за нещо друго, дрънкането по телефона не е обмяна на информация, а запълване на времето
когато в гимназията слушах музика, го правех удобно изтегнал се в хола, със затворени очи (за съжаление сега вече не :( )
когато чета, не слушам музика, нито фоново ми гърми телевизор
и т.н.
да, мрежата е благословия за интелигентния и проклятие за тъпака
по дяволите, това важи и за книгите :))
Кви проблеми бре ?!
Това е естественото развитие на нещата.
Пресилено или не, така трябва да стане накрая.
И колкото по-бързо, толкова по-добре.
"Задължителната" електронна поща е част от електронното правителство.
А електронното правителство има огромен потенциал да обслужва леко и лесно гражданите. За разлика от класическото" правителство, където гражданите обслужват него (не то тях), при това трудно и тромаво.
Абе не знам за другите администрации как е, но за нашата спокойно можем да кажем: "Помощ! Обслужват ни!"
Цитат:
Първоначално публикувано от
MitkoS
Кви проблеми бре ?!
Например проблемите, описани от Оруел в "1984". Скоро може да стане задължително и всеки да има мобилен телефон и никога да не го изключва от мрежата - който го направи - затвор. Знам, че е е малко хиперболизирано, но като гледам натам сме се запътили.
.....и то с бързи крачки :)
Лупус, един бърз виц ... Днес как успях да изнервя една администраторка в общината! Оказа се, че си нося всичките документи :)