SkimProt - защита на магнитната лента на банкови карти - има ли идея?
Познати са се заели с производство и разпространение на защитни лепенки за магнитните ленти на банкови карти, които имат и чип.
Каква е идеята - болшинството измами с кредитни карти се правят чрез скиминг - копиране на информация чрез незаконно поставен скенер (скимер), който записва данни от банкова карта, без позволението и знанието на титуляра на сметката, чрез извличането й от магнитната лента.
Повече информация за SkimProt можете да намерите на официалния сайт
http://www.setcombg.com/news/newsimages/skimprot.jpg
Момчетата биха предоставили SkimProt за тестване срещу обещание от ваша страна да опишете впечатленията си.
Отговор: SkimProt - защита на магнитната лента на банкови карти - има ли идея?
И как ще разберем дали работи? Като я пусна в банкомат който няма как да прочете информацията и я "глътне"? :) Ако пък на всякъде се чете от чипа, тогава каква е логиката да я има тая информация и на лентата?
Хм, Пат, надявам се отговори на всички въпроси в бъдеще да дава познатият ми, който помоли за тази тема.
Аз не съм наясно с подробностите...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
И как ще разберем дали работи? Като я пусна в банкомат който няма как да прочете информацията и я "глътне"? :) Ако пък на всякъде се чете от чипа, тогава каква е логиката да я има тая информация и на лентата?
Привет Пат,
Продуктът се тества на всеки пазар, на който започва да се продава. За момента в България единственият проблем, който е забелязан е при теглене на пари с карта на ОББ от банкомат на ОББ. В софтуера на банкоматите е заложена допълнителна опция, в която банкомата да сравнява данните от магнитната лента с данните от чипа.
В един перфектен свят всички карти ще са само с чип, но за момента има част от Света, която все още не е пригодила инфраструктурата си да работи само с карти с чипове. Най-големият представител на недоразвити държави е САЩ :). Те ще стартират подмяната на АТМ-и и ПОС терминали през 2015-2016. Идеята е, че в момента ако картата ти няма магнитна лента, ако отидеш в Америка, има голяма възможност да не можеш да я използваш.