Интересна новина но дали е възможно реално това?
NASA разработва двигател с деформация на пространството - kaldata.com - IT News, Software, Hardware, Games
Интересна новина но дали е възможно реално това?
NASA разработва двигател с деформация на пространството - kaldata.com - IT News, Software, Hardware, Games
NASA точно в beforeitnews публикува![]()
Да приемем, че всичко е истина :rolleyes:
Никъде обаче не видях обяснение как точно смятат да изкривят пространството. До колкото си спомням за това беше необходимо неизмеримо голямо количество енергия? Интересно откъде ще си я набавят?
Смятам че може...според мен Айнщан греши че скоростта на светлината е непреодолима
а инфото от статията в Калдата е старо
NASA - Status of "Warp Drive"
Faster than the Speed of Light? NASA Looks at Warp Drive
е как бе, тъмната енергия е най важното нещо. Ако не вярвате, питайте Вейдър
Иначе Айнщайн не греши.
А колкото, до статията. Нещо много скучна я намирам, спрямо тази![]()
Тим Кук бе заснет в завод на Apple пред iMac, работещ под Windows - kaldata.com - IT News, Software, Hardware, Games
Ама нали все трябва нещо ново да се пуска. Пък ако ще и най големите глупости да са...
@fantich - очаквано и нормално. Сериозно CAD/CAM/CAE/EDA програмно осигуряване има само под Windows, с iBeer завод не се движи![]()
абе и аз така викам, ама има хора, дето твърдят обратното човек. Викат, че било срам, от страна на апле. Аз викам само - явно от индустрия скъпи приятелю много много не разбирате, ама пича кат си е фен на грозната марка прозорци, кво да ти говоря...![]()
само да уточним малко терминология, за да не се правим на по-учени, отколкото сме
при задача
2.01м + 3.02м и разполагаме само с ума и педята си:
- грешка е, ако дадем отговор 8м
- ако дадем отговор 5м, сме в едно прилично и допустимо отклонение, което е приемливо на първо време, докато бъде изобретена рулетката
След като има нещо наречено безкрай, и човешкото съзнание не може да осъзнае същността му, не виждам защо трябва да се ограничаваме с някаква конкретна скорост на част от вълновия спектър. При това толкова ниска, че дори постигането и пътуването с нея към "безкрая" би клоняло към безкрайност във времето.
аз пък могъ да кажа само едно - ябълката падна на главата на Нютон. Стив се наведе, взе я и отхапа едно парче... Добре, излизам на момента.![]()
в интерес на историческата истина, Нютон формулира закона си не като зяпа ябълки в градината, а следейки затъмненията и въз основа на данни на наблюденията на арабски астрономи, но съм толкова офтопик, че и аз май трябва да излизам на момента![]()
ма то няма офтопик в тая секция на форума. Тя цялата е офтопик...Офф че съм пил едно бургундско ( само едно ли беше...), че си ида от рожден ден. Та по добре да си замълча
![]()