1 Прикачен файл(ове)
идея-питанка относно съхранение на батерии.
Вероятно често ви се е случвало как някакво уредче на батерийки ААА да ви потрябва и да се окаже че няма достатъчно ток. В доста от случаите се дължи на дори и минимална консумация при изключено положение на уреда, или просто на утечка на китайската пруъчка..
Та въпроса ми е дали е идея или просто тъпизъм относно съхранение на 2/3 ААА батерии... ако в реда им обърнем някоя от тях?
Ясен ми е принципа на свързване, но ме интересува дали някой го е мислил, и дали е практично?
Прикачен файл 14277
Отговор: идея-питанка относно съхранение на батерии.
Не е добра идеята! Обръщането на която и да е от батериите веднага превръща групата от източник в товар за другите групи.
Ами просто я/ги извади - от какъв зор ще я/ги обръщаш?:confused:
Цитат:
Първоначално публикувано от
Wise
Ами просто я/ги извади - от какъв зор ще я/ги обръщаш?:confused:
в някои уреди си има и пластмасови чудесии за прекъсване на веригата и проблема се решава
Цитат:
Lupus
Не е добра идеята! Обръщането на която и да е от батериите веднага превръща групата от източник в товар за другите групи.
T.e. се хабят една друга? Понеже съм виждал това и тогава не се позачудих какъв е ефекта?
- - - - - - - - - -
Цитат:
glarus
в някои уреди си има и пластмасови чудесии за прекъсване на веригата и проблема се решава
В какъв смисъл ''пластмасови чудесии''?
Цитат:
doxr
T.e. се хабят една друга? Понеже съм виждал това и тогава не се позачудих какъв е ефекта?
- - - - - - - - - -
В какъв смисъл ''пластмасови чудесии''?
Точно така, хабят се една друга. А "пластмасовата чудесия" може да се замени и с парченце вестник между полюсите на две последователно свързани батерии. Идеята е да се разкъса веригата.
Цитат:
Lupus
Точно така, хабят се една друга. А "пластмасовата чудесия" може да се замени и с парченце вестник между полюсите на две последователно свързани батерии. Идеята е да се разкъса веригата.
mersi
r
azbral i polzvam taka
Ама, че тема... :detective: ... разбих се от мислене как да си махна батериите да не се хабят!
Цитат:
ivodivo
Ама, че тема... :detective: ... разбих се от мислене как да си махна батериите да не се хабят!
В началото на т.н. "космическа ера" НАСА дава няколко милиона за разработка на писалка пишеща в безтегловност ... руснаците просто ползвали молив :BigGrin - или що да е просто , като може да е сложно .:Drinks:(брей най-накрая ми излязоха тия "бири" ;))
+++++ пет звезди за светльо, гениалните неща са прости или просто гениално.В страни от "самопризнанието" : Винаги съм се чудил защо се пренебрегват традиционните български напитки.;)
Цитат:
ivodivo
И какво измисли?
Язека пък ползвам Camelion Alwaysready и нямам никакви проблеми да включа който и да е уред и след месеци стоене...
AlwaysReady