България на 3 морета и... един океан
Не знам каква доза истина има в новината, но определено е интересна.
България е получила предложение да разшири територията си с остров с площ 30 000 кв.км - колкото е големината на Белгия, или около четвърт от сегашната територия на страната ни (480км дължина, 57км ширина).
Островът се намира на... 16 000 км от границите ни и на 100 км от Нова Зенландия.
Прочетете цялата новина в Dir.bg
Отговор: България на 3 морета и... един океан
Това внася неописуем реализъм в историята :)
"Там внесъл предложението си на 1 юли, при правителството на Пламен Орешарски. Отговор все още няма, но дни след като пратил предложението, се появил брокер на имоти с пълната преписка от МС, твърди бизнесменът. Той искал да посредничи за продажбата на острова."
Не пречи да помечтаем за екзотична територия на гъза на географията :)
Реализъм в тази партенка най-вероятно няма, но звучи приятно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kod
Не пречи да помечтаем за екзотична територия на гъза на географията :)
Реализъм в тази партенка най-вероятно няма, но звучи приятно.
Няма какво да мечтаем - остров Ливингстън си е исконна българска теритирия. И би било чудесно да го населим с наши сънародници. Тъмно-зелени (за определеност).
най на края един от проектите ми може да се осъществи. А той е - да се изселят всички български роми на остров. Като там си се развиват отделно, по техен начин и вкус. :-memnon И не се майтапя. Наистина съм го мислил това.
Е, Ще те разочаровам. Няма да стане.
От кой ще цап-царосват?
А и представяш ли си колко животински видове ще изчезнат, а други ще бъдат включени в Червената книга?
NO Way!
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
Е, Ще те разочаровам. Няма да стане.
От кой ще цап-царосват?
А и представяш ли си колко животински видове ще изчезнат, а други ще бъдат включени в Червената книга?
NO Way!
Не се палете излишно, от Скопие подготвят нота! Острова е искона тяхна територия, непрежалим къс от тялото на майка Македония!
Хаха, наистина ги забравих :) Ок, македонците - на острова, ромите - в буферната албано - гръцко - българска територия.
Крис, за какво ти е плаващ остров от пемза ? До няколко години след някоя буря, или при сблъсък с някои острови на Полинезия, Миланезия ще бъде разпръснат...или изхвърлен на нечии плаж.
На запад от щата Уошингтън в Тихият океан има плаващ остров от боклуци с размер над 10 км . Боклуците са дошли по реките, след някоя буря, ураган или изхвърлени от кораби и яхти. И него ли да вземем ? :)
Националната администрация за изучаване на океаните и атмосферата го следи всекидневно накъде ще заплава...
NOAA - National Oceanic and Atmospheric Administration
Малко безсмислена тема...вместо да си чешем пръстите, днес можеше да споменем Майкъл Фарадей...
https://plus.google.com/u/0/+Philips...02433392879163
Цялата работа ми се струва......"алю-бабалю"!......Ама що си мисля,че там могат да изпратят панелите за ВЕИ,та белким се разминем с първия"дар"от Вожда-ББ-жестокото повишение на тока за бита!А и за братята ром ще има безплатен ток!.../Това на майтап,цялата история е крайно несериозна,те за това не са му отговорили!.../
абе не е майтап, преди малко гледах интервю с бизнесмена-потенциален дарител
полза винаги от всичко има...