Отговор: Паметник в Бузлуджа/дом паметник на партията
@FearMe
не може,да пипаш... Ама я добави, или извади, за да сложиш Буш, баща и син примерно, да видим дали няма да се предложат идеи и мераклии. Въпреки, че пак ще бъде, по различно и човешко. Първият и важен/вечен закон е нящото, дето кара да вярва/се страхува един народ. Такова нещо в бг повече няма да има. То самото е било преобладавало повече, под вид на личен страх, в годините на великият комунизъм.
А дали можеш да си спомниш името на тоя филм, дето е правен, за паметника?
@estqwerty
хм! Не знаех, че тоя надпис бил изтрит. А за звездата, малко ще е трудно да блести червена, като рубиненото стъкло е очукано яката...
пп.
сега помислих и съм писал глупости по на горе, за украсата. Не е мрамор а гранит мисля, (малкото, дето се вижда в снимките, от времето). Гранит и черен мед...
ема аз тоя линк съм го дал в първият ми пост
упс, сори
това съм гледал, около 20-ина минути помня, че беше...
в статията пише, че във филма се обяснява кой е изтрил бай Тошо. Аз ли нещо не схващам или изобщо не се споменава?!
9 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
fXOrange
в статията пише, че във филма се обяснява кой е изтрил бай Тошо. Аз ли нещо не схващам или изобщо не се споменава?!
Бай тошо са го изтрили тия , които преди са му лизали задника - приближените , които станаха след него .
ето тук има снимки от преди и сега
https://www.youtube.com/watch?v=EaURF2YD8TE
Колко показателно е случващото се на Бузлуджа за нашата действителност като цяло!
..Има и много неказани детайли!Познавам лично Бедо и покойният му баща Артин Азинян/лека му пръст!/....Кубици,метри,строители...всичко е точно така!Не се казва ,обаче,че цимента за този бетон е внасян от Япония,арматурата и заготовките са от Тисен-Круп...14 са жертвите по време на строителството,строеше се с луди темпове!Помня това време!Мислело се е и за разрушаването му,но.....доказали са,че само времето може да свърши това!Естествено,покрив,мозайки ,видим метал...всичко е заминало на кино!Но...до там!На времето обекта се стопанисваше от УБО,а работещите там,а те не бяха никак малко,се избираха по специални критерии!Дори в ж.к Изток в Казанлък има два блока ,построени именно за работещите "горе".Всяка сутрин две-три Сетри караха служителите,пътя блестеше и в най големите снегове!Шипка можеше да е заснежен,но Бузлуджа-никога!.....А сега е...трагедия!Жалко!Така и не се научихме да си уважаваме историята и може би не случайно сме на тоя хал!...
На мен ми е неприятно и от двете крайности, които описваш.
Но като цяло, да, изключителна простотия е оставянето на произвола на съдбата на един интересен замисъл.
От друга страна, бих разбрал и обратната гледна точка на наследниците на 14-те жертви.
За съжаление паметника е без охрана още от 1993-1994, не претендирам за точност. Та тогава започна и разрушаването му. Целият покрив беше от медна ламарина и бе смъкнат за месец два. Цялата разруха тръгва от там, иначе и досега щеше да си е здрав. Живея доста близо и често ходя до там, но не съм влизал вътре от 5 години.
Спомням си как присъстваше в игрите ни като деца, обло камъче беше чинията, а за пилон дъсчица ☺.
Добре, че и него не го гръмнаха както мавзолея! Последните двадесет и пет години сме царе на разграбването и рушенето! А от него можеше да стане чудесен музей и панорама на Стара планина, като символ на България.
@присмехулник.
че каква е точно разликата в тоя цимент? Гледам парчетата панели са доста грозни, с времето направо ужас. Жалко че не са му ударили една външна замазка.
В БГ кога си виждал социалисти да ремонтират. Купуват най-скъпото , ползват и не поддържат. ОчеВиден е резултът.
2 Прикачен файл(ове)