Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19
Like Tree4Одобрявам

Ebay

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    127
    #1

    Ebay

    Може ли да ми кажете има ли комисионни при пазаруване от Ebay.
    Отворих си сметка в REVOLUT да си пазарувам онлайн.
    В Алиекспрес при 10 лева артикул, ми взе 10 лева от сметката.
    А в Ebay за 27 лева ми взе 29 и не можах да разбера защо.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #2

    Отговор: Ebay

    Ако питате за Револт, не знам. От Ибей пазарувам през ПейПал, там има настройка какъв курс да избереш и ако си избрал техния, а не на обслужващата банка, те цакат здраво. Може и при Револта да е така /хипотетично/. Не ми е известно да има комисионна на самия Ибей. Комисионна евентуално може да си удържи банката/институцията, обслужваща платежния инструмент.

  4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #3

    Отговор: Ebay

    има си такси много ясно .. първо ако плащаш през Пейпал той си взима някви стинки за услугата ( но пък ако нещо не е наред а артикула ,или не пристигне ,или каквото и да е - парите ги получаваш безусловно ,за мен това си струва таксата ) отделно имаш такса превалутиране ( щото сметката ти надали е във паунди/евра )

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #4

    Отговор: Ebay

    Това с превалутирането не е такса, а валутна курсова разлика. Вече обясних, че се настройва от опциите на ПейПал какъв валутен курс да се ползва и силно препоръчително да е този на обслужващата банка или институция, защото по дефолт е курсът на Пей Пал и там е майката си дж... Такса досега никога не са ми взимали с плащане чрез регистрирана банкова карта. Пращал съм два пъти вътрешно пари, не съм забелязал при този втори начин как е. Ще проверя историята.

    Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
    svetlio1 и tony34al харесват това.

  6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #5

    Отговор: Ebay

    На мен тази седмица ми взеха такава такса.Аз съм изключил превалутиране то им, защото предпочитам курсът на моята банка.На 379 лв ми взеха около 5 -6 лева такса спокойствие...
    Направо си пишеше "PayPal защита/protection".

    Това ми го изписа и го знаех още преди плащането, тоест бяха ми известни всички разходи до стотинка...




    Имах и друга опция за плащане, директно с карта, но без защита.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #6

    Отговор: Ebay

    Наскоро получих едни фалшиви флашки от Bangood 256 G(realni 30gb) - понеже ги платих през пейпал отворих жалба и там(преди това и пряко в центъра за помощ в магазина Бангуд, обаче там не реагираха и комуникацията не вървеше) - качих видео и снимки с тестове от h2test отедлно за червената и отделно за черната(бяха 2 флашки - 2 цвята) - от магазина Бангуд единствено отговориха за рефунд, но предложиха половината от цената - като за 1 брой. Аз им писах че са 2 броя и не приемам 50% рефунд - спорът ескалира , минаха всякакви срокове и Пейпал решиха, че ще има рефунд, но аз да върна флашките в Китай на посочен адрес и да им предоставя тракинг номер за проследяване. Ходих в нашата поща - подготвихме 2 флашки - служителят вика: за истински проследяващ номер до Китай - около 10 лв, за проследяващ номер до границата на БГ - 2 лв и аз като не знам дали тези суми ще ми се възстановят избрах 2 лв - снимах пакетчето с адреса, с печатите на БГ пощи и с дадения Проследяващ номер, снимах издаената квитанция/касова бележка пак с този "евтин" вариант тракинг номер - качих им всичко това като доказателства в Пейпал и те след 3-4 дни ми писаха, че отхвърлят моята претенция, защото тракинг номерът, който им дадох не отговарял на техните изисквания и загубих и флашките(които работеха като 30гб) и към 15 $ които платих за тях на Бангуд. Чак после разбрах, че Пейпал възстановяват пощенските разходи( платеното за тракинг номер и пощенски разходи до Китай) - и спокойно можех да поръчам пратката с приоритет, с лично потвърждаване на приемането от получател.
    Сам съм си виновен донякъде за незнанието и хитруването да мина с евтин тракинг, но и Пейпал са виновни за мен - друг път като им дам доказателства за фалшива стока и продавача не дава отговор - 3-4 случая - винаги са решавали пълен рефунд и то без искане да връщам стоката в Китай.
    Сега има и др. тънък момент, за който късно се сетих - да не се избира, че стоката не отговаря на описанието в магазина, а направо, че е дефектна и въобще не работи/функционира. Естествено има и др. подробности, но няма се отклонявам към тях.

    Пейпал наистина с този неизгоден обменен курс подвеждат новите си абонати, а още по зле ако са въвели и някакви техни комисионни такси отскоро, защото не съм ги забелязал досега(но аз съм само купуващ в ибей, комисионните такси са за продаващите в Ибей). Наскоро пазарувах нещо от англйския ибей и не прие плащането през Пейпал с моята дебитна карта(неясно защо - имаше предостатъчно наличност, може да има някакви лимити времеви, защото сега пак се приема), та помолих близък роднина да ми услужи с неговата карта и я добавих в Профила си в Пейпал, пробвах да извърша палщането пак през ибей като бях сигурен, че ще отхвърли и новата карта, но я прие, поогледах за опция за превалутиране, но никъде не я показваше в ибей - поевече не ми се занимаваше и потвърдих плащането - естествено после като проверих в профила си в самия Пейпал беше по техния неизгоден курс. Като се добавя нова карта, пак трябва да се влиза в настройките в Пейпал и за всяка отделна карта да се задава по какъв курс да бъде превалутирането - ето тук е описано долу-горе как става.
    Този пост е редактиран от morandis; 08-09-19 в 10:09.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #7

    Отговор: Ebay

    Никой никого не подвежда ,ние все се имаме за тарикати ( твоя случай ) а другите за малоумници ( особено при Пейпал повярвай ми имат хора за всичко .. вкл и такива дето знаят български и са в час какво точно си снимал и какво си описал ) .. новите абонати им препоръчвам да знаят английски и да четат ситните буквички .. ама всичките ! Аз съм абонат от 15г ,пазарувал съм стотици неща отвън до сега подведен не съм се чувствал напротив - връщали са ми пари многократно . А тяхната такса превалутиране е опция ,не е задължителна ! Обаче дори банката ти да превалутира си има такса ,нищо не е безплатно . Такса няма да имаш ако сметката от която плащаш е в същата валута . Такса няма да имаш и ако ползваш сметката на пейпал в съответната валута .

  10. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #8

    Отговор: Ebay

    Не съм съгласен с горното мнение- флашките бяха с фалшив капацитет( 30 вместо 256 гб) и в описанието от магазина бяха УСБ версия 3.0 също фалшиво - реално скоростта бе УСБ 2.0 - пред Пейпал представих реални доказателства за измама - никакви тарикатщини от моя страна - и те още в началото трябваше да решат поне за частичен рефунд.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012
    Мнения
    127
    #9

    Отговор: Ebay

    Днес исках да поръчам един часовник за 27лева, при останали в сметката 27,50.
    Взе ми около 1,70 (1$) и ми изписа недостатъчна наличност. После ми ги върна но пак не разбрах за какво са.
    А превалутирането доколкото разбрах става от револют.

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #10

    Отговор: Ebay

    Имам една поръчка от английския ибей за около 50 паунда, която от три седмици не я изпраща продавача - първо ми писа, че му откраднали буса и не можел да я откара, сега ми писа че има големи лични неприятности последната седмца, малко пропаднал тип ми изглежда като за там от обстановката по снимките му, но както и да е - всичко се случва. Сега мен ме тревожи въпроса (тъй като нямам мн опит в ибей) колко време са защитени парите ми, които му пратих през Пейпал, кога и къде да пусна жалба - колко време най-много да го изчакам и направо в Пейпал ли да отварям диспут, или първо нещо през Ибей да действам?

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #11

    Отговор: Ebay

    What happens if the seller doesn't respond or won't give me a refund?
    Under eBay Money Back Guarantee, the seller has 8 days to resolve your issue. If you can't come to an agreement, you can ask us to step in and help. We'll review the details of your case and make a decision within 48 hours.
    https://www.ebay.co.uk/help/policies...policy?id=4210

    https://www.ebay.co.uk/help/buying/r...seller?id=4022
    morandis одобрява това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #12

    Отговор: Ebay

    Вчера продавачът ми е изпратил стоката - имаше закъснение, но вече всичко е ОК с транспортировката, имаше и друг - той пък писа в профила си че спешно му се наложило да замине за чужбина(Индия) и веднага като се върне ще изпрати поръчките - закъсня с около семица-две, но си изпълни обещанието и се извини за забавянето.

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #13

    Отговор: Ebay

    Моят племенник иска да си купи някакви маркови очила ненови/използвани/втора ръка от ибей Австралия - те са 80А долара и със Standard International Flat Rate Postage(така пише в ибей обявата) 30 А долара - понеже нямаме опит се чудим дали може да избегнем ДДС на митница.
    Например ако дадем английски адрес на Гъбко или Габиели? Дали в Англия има ДДС за пратка с такава стойност от Австралия?

  17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #14

    Отговор: Ebay

    Goods sent as a gift that are over £39 in value are liable to import VAT, Customs Duty also becomes payable if the value of the goods is over £135.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,407
    #15

    Отговор: Ebay

    Превалутиране има и в Амазон, трябва и там да се внимава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Ebay, Amazon ?
    От Lilov79 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 30-01-17, 13:22
  2. аукциони в Ebay?
    От CreatoR във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 02-10-07, 22:06
  3. ebay -> България
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 02-05-07, 21:31
  4. Как да купим евтино от ebay.com
    От raiko79 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 20-11-06, 16:59
  5. Ebay-как се продава
    От armani` във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 29-03-06, 22:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе