Страница 454 от 707 ПърваПърва ... 404444452453454455456464504 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,796 до 6,810 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #6796

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Темата навлезе в материя, в която няма много специалисти в света, а форумните учени са вече готови с изводите и заключенията си.
    Ицка, писах ти специално заради поредното ти обявяване "за тъпаци" този път на разработчиците на ваксините. Ако те са тъпаци, ти в интелектуален мащаб трябва да си амеба, чехълче или нещо подобно.
    Случаи има много и всякакви. За това трябват големи по брой проучвания при еднакви или близки условия и методики и да се търси някакво разпределение на резултатите. Аз наблюдавам при мен резултати на хора с един и същ количествен метод за определяне на АТ, в една и съща лаборатория, всичките минимум 40 дни след доказан положителен pcr или антигенен тест. От 10.12.2020 до сега имам данни за около 130 души. Не е голяма извадката. И е по-скоро личен интерес от любопитство за мен, а не че се правя на учен. Макар че като нищо може да излезе материал за една публикация някъде си. Те толкова много "учени" използваха "мътната вода" да публикуват всякакви свои проучвания.
    Този пост е редактиран от VanDan; 07-03-21 в 08:19.
    bobivg одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #6797

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Аз наблюдавам при мен резултати на хора с един и същ количествен метод за определяне на АТ, в една и съща лаборатория, всичките минимум 40 дни след доказан положителен pcr или антигенен тест. От 10.12.2020 до сега имам данни за около 130 души. Не е голяма извадката. И е по-скоро личен интерес от любопитство за мен, а не че се правя на учен. Макар че като нищо може да излезе материал за една публикация някъде си.
    Аз така и не разбрах какво точно мериш с тоя количествен метод за определяне на антитела в една и съща лаборатория.
    "Петър с бита ваксина има повече антитела от Иван, който го е преболедувал, значи Петър е по-защитен и значи не може да се разболее от коронавируса...", така ли е?

    При повечето гадни болести и вируси, заразата си циркулира в тялото на болния и с анти-тела, и без...

    ЧОВЕШКИ ИМУНОДЕФИЦИТЕН ВИРУС /ХИВ/

    Човешки Имунодефицитен Вирус заразява клетки, които са част от имунната система на тялото. Когато по-голямо количество клетки бъдат инфектирани с вируса, имунната система отслабва и няма сили да се съпротивлява на болестите. За да зарази клетката, ХИВ трябва да въведе своя генетичен материал в нея. Този процес започва с прикачването и навлизането на вируса в клетката, разграждането на вирусната мембрана и вмъкването на вирусните гени в човешкия геном. Човешката клетка е заставена да произвежда градивен материал за вируса, който се мултиплицира и впоследствие се групира и пробива инфектираната клетка, за да се насочи към други клетки, които да инфектира. Вирусът осигурява оцеляването на човешката клетка, докато приключи собственото му размножаване. Още по-разрушително е, че ХИВ установява латентни структури, които са източник на инфекция, която не се поддава на познатите до момента лекарства.

    Веднага след инфектирането, имунната система на тялото се опитва да неутрализира вируса чрез специализирани белтъци, наречени "антитела", които обикновено успяват временно да намалят количеството на вируса в кръвта. Въпреки това, ХИВ продължава своята активност и заразява и убива жизненоважни за имунната система клетки. С времето, вирусната активност се повишава и побеждава способността на тялото да се бори с болестта.


    Сифилис

    Трепонемите съдържат антигени (протеинен, липоиден и полизахариден), които предизвикват имунен отговор от страна на човешкия организъм. Срещу тези антигени се образуват антитела, като най-рано (3 – 5 дни след заразяването) се образуват антипротеидни антитела, а 5 – 10 дни след заразяването се образуват антиполизахаридни антитела, които представляват истинските антитрепонемни антитела, отнасящи се към имуноглобулини от класовете IgM, IgG, IgA. Антителата от клас IgM са характерни за първия период на заболяването и са признак за прясна инфекция. Антителата от клас IgG се откриват след 20-ия ден от началото на заболяването, но най-високи концентрации имат през втори и трети стадий на сифилиса.

    Срещу липоидните антигени на трепонемата се образуват антилипоидни антитела (антикардиолипинови). Титърът на тези антитела нараства през първия период на сифилиса, достига максимум през втория период и през третия период могат да изчезнат.


    Преболедуването от сифилис не води до развитието на траен имунитет. Възможно е да настъпи суперинфекция, т.е. повторно заразяване. Единствено през време на клинично изявения втори период на сифилиса суперинфекцията е невъзможна.


    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 07-03-21 в 09:51.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #6798

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    (в ролята си на админ) призовавам към успокояване на тона и ( в ролята си форумец ) при възможност да се прави разграничение между "интелект" и "начетеност"

    това, че аз не съм НАЧЕТЕН в областта на имунологията не ме прави ГЛУПАВ, точно както пълната неграмотност на световните специалисти в областите, в които аз съм специалист, не е повод да бъдат класифицирани като тъпаци

    също така проявата на скептичност в среда на медийни и правителствени манипулации не е повод скептичното лице да бъде остракирано...

  5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #6799

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    ...
    Иначе, ако можеше да си спестиш "тежкия ковид" с ваксина би ли го направил?
    Имунната система при хората е различна и не може да се вадят изводи от коментарите на 1 или 2 човека.
    Примерите за обратното са доста.
    Освен това, броя на засечените антитела в някакъв тест не носят почти никаква информацията как и дали би преболедувал повторно конкретен индивид.
    Как сам би отговорил на въпроса си по-горе - в контекста на последните ти твърдения след него?!

    Още повече, че липсват "изследвания" (не в лабораторна тестова група от фаза 1 и 2 на разработката) относно продължителност на имунитет след ваксиниране и съответно тежест на преболедуване при заразяване след ваксиниране, разбира се освен разчетните данни от листовките.

  6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #6800

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Това разболяване след ваксина ли е?


    https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/649826

  7. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    406
    #6801

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Този с голямата брада и маска не може да сложи като както си трябва, нищо чудно че се е заразил, ама не е било на опашката.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #6802

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Ние пък имаме случай с двутстранна пневмония 10 дена след втората доза.
    Край, ваксините не работят, лъжа и измама, световен заговор!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    2,658
    #6803

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Cankov , вие като лекари имали ли сте други години толкова много болни от пневмония ? Тази година едно 70% от хората които се разболяха около мен са с пневмония .... може ли да се каже че ковид е нещо като вирусна пневмония ?

    Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk

  11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #6804

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от ayl Виж публикацията
    Този с голямата брада и маска не може да сложи като както си трябва, нищо чудно че се е заразил, ама не е било на опашката.
    Тцтц, сигурно точно от липсата на маска се е заразил.
    Ако беше с маска вируса щеше да го заобиколи.
    Aleksandars одобрява това.

  12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #6805

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Mig82, не, такова чудо не е било.Дори и при сериозни грипни епидемии са били в пъти по-малко.
    Ще ти цитирам думите на бившия шеф (на 72г и още работи, та смятай колко стаж има) към двете ни нови специализантки:
    “Е, поне ще научите пневмониите, толкова съм виждал за целия си стаж може би”.
    Не е точно като вирусна пневмония, много специфично изглежда на снимките/КАТ.Започва от периферията на белия дроб и отива към средата.
    Засяга целите дробове, двустранно.Вирусните са по-локализирани(ограничени).
    Иначе да - вирус я причинява, но механизма е друг.При вирусните(другите) се засяга епитела в белия дроб(покривката на дихателните пътища) и от там тъканта.Т.е, от вън на вътре. При Ковида се засягат малките съдове на дроба(васкулит), после тъканта и после отива към епитела - от вътре навън.Затова и протичането и картината са по-различни, както и лечението.
    Не знам дали го обясних разбираемо.

    п.с. Другите пневмонии, бактериални /вирусни, не са изчезнали, и те си вървят както обикновенно.Просто са в пъти (десетки) по-малко от тая.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 07-03-21 в 13:09.
    bobivg и Mig82 харесват това.

  13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #6806

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Ние пък имаме случай с двутстранна пневмония 10 дена след втората доза.
    Край, ваксините не работят, лъжа и измама, световен заговор!
    Няма ваксина в света, която да ти гарантира, че няма да се заразиш и разболееш от дадена болест.

    На мен ми е непонятно какво е това мерене на антитела в темата... един вид "вижте ме как не мога да се заразя..."
    То се знае, че българинът по стара традиция много обича да се мери с някой...
    Преди при нормални условия си мереха п?шките, сега си мерят антителата...

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #6807

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    https://www.nytimes.com/2021/03/06/w...d-vaccine.html
    Айде чипосаха и Далай Лама .

  16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #6808

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Няма ваксина в света, която да ти гарантира, че няма да се заразиш и разболееш от дадена болест.

    На мен ми е непонятно какво е това мерене на антитела в темата... един вид "вижте ме как не мога да се заразя..."
    То се знае, че българинът по стара традиция много обича да се мери с някой...
    Преди при нормални условия си мереха п?шките, сега си мерят антителата...
    Ако четеш малко по-внимателно щеше да разбереш от къде тръгна меренето.

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Извинявам се за facebook линка:
    https://www.facebook.com/photo?fbid=...33022390077848

    Иначе, ако можеше да си спестиш "тежкия ковид" с ваксина би ли го направил?


    Имунната система при хората е различна и не може да се вадят изводи от коментарите на 1 или 2 човека.
    Примерите за обратното са доста.

    Освен това, броя на засечените антитела в някакъв тест не носят почти никаква информацията как и дали би преболедувал повторно конкретен индивид.
    Да, нямам проблем с ваксинирането, просто в момента лекарите казаха че няма нужда да се ваксинирам. Но след време, когато антителата намалеят или станат неефективни към нови щамове със сигурност ще се ваксинирам пък дори и минимална защита да ми дава това.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,783
    #6809

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Има два вида имунитет.Изкарах вируса сравнително леко, но нито 2 PCR теста, нито 2 антигенни, нито 2 за антитела дадоха положителен резултат.В този ред на мисли, антителата са само един от показателите за среща с вируса https://bg.mldunbound.org/contrast/d...ated-immunity/

  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #6810

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    С какви симптоми беше.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 982
    Последно: 25-03-24, 12:02
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе