Страница 504 от 521 ПърваПърва ... 454494502503504505506514 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,546 до 7,560 от общо 7812
Like Tree4482Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на bobivg
  Тук е от
  Feb 2010
  Мнения
  1,708
  #7546

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Това с мрънкането за руската ваксина е чисто и просто разтъкаване от хора които принципно ги е страх да се ваксинират с която и да било ваксина. И да бъде одобрена руската пак ще намерят причина да не го направят.
  Странното в случая е, че вместо да кажат мен ме страх от ваксините и ще си пробвам късмета с ковита. Обикалят форумите и се опитват да проектират своите страхове върху останалите. Не ви ли прави впечатление, че всеки антиваксър е генерирал в темата 10 пъти повече мнения от този, които се е ваксинирал или възнамерява да го направи. Ако си се насрал от страх е все тая какъв цвят гащи носиш.
  espace, lazarus18, svetlio1 и 2 други харесват това.

 2.  
 3. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  17,056
  #7547

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  па че знам ли... според мен е същото като с пришитите шестолъчки на ръкавите

  повече говорят тези, които са принудени да си ги пришият, но не искат, отколкото тези, които нямат мнение или коленопреклонно са привели главица и дори самички са си ги изрязали вкъщи...
  Gena_bs одобрява това.

 4. Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Мнения
  775
  #7548

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Да се върнем на любимата на някои Спутник и Матушка Русь.Според Gena_bs, са сложени 10милиона ваксини на 148 милиона население.Според мойта "руска" математика това в същото съотношение като нашите 500 000 на 7милиона.Ама ние сме провала на Европа и светът, пък те имат излишъци и изнасят.
  MitkoS, espace, svetlio1 и 1 други харесват това.

 5. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  6,791
  #7549

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Влизали ли сте в българско предприятие което например произвежда някаква храна ?
  Аз да. Целия цех е с някаква индустриална настилка подобна на балатум и още на входа съм задължен да сложа калцуни и някаква "аптекарска шапка", която да попречи на падане на косми от главата ми.
  Когато влязох за 10-ти път вече не ми правеше впечатление, даже се развах, че стандартите в България са се вдигнали.
  По същия начин се зарадвах, когато едно друго предприятие беше принудено да проомени "грапавостта на стените, на тавана и на пода", така че да не може да се задържа прах. То пък продаваше едни спесифични консумативи за болниците, които сега покрай корона кризата много-много-много-много се използваха.
  И в двата случай имам предвид, че са се случили поне 10 години назад !

  За какво го пиша всичко това.
  За мен нито за миг не е имало съмнение, че всичките ваксини прилагани в Европейския съюз, са били подложени на тежките регулации от ЕМА. Това че НЕ са от Китай и Русия, не ги е направило привилегировани по отношение на регулациите. ПОВТАРЯМ за неразбиращите - РЕГУЛАЦИИТЕ ! Това, че някои производители може да са били стимулирани с финансови инструменти, не отменя изскванията на регулациите.
  Всичките тия глупости в цитата по-долу са параноични глупости в стил "другите са ми виновни". Само тотално "неинформиран" може да формулира такива въпроси. Като казвам "неинформиран" (най-меката възможно дума в случая) имам предвид човек който не знае какво значи "стандарт", какво значи "сертификат", какво значи "държавна регулация".

  Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
  Защо руснаците да подават документи където и да е в Европа, след като "загрижените" за живота и здравето на европейците членове, членки и т.н. в прав текст обявиха, че "нама да договарят доставки на руската ваксина на ниво EU"?
  Освен това, всичките одобрени в момента за EU ваксини са допуснати само и единствено на хартия. Има ли публичен източник, който да посочва, че специалисти на EMA са инспектирали всички производствени предприятия на одобрените "високотехнологични" компании? Включително тези в Индия на AZ.
  Защото такива изисквания се поставят за китайските и руските ваксини. Все е едно ще инспектират унищожаване на ядрени ракети СС-20.
  Явно още им държи влага на генералите от най-"хуманната и демократична" военна организация в света.

  Пълна дивотия е този въпрос:
  " Има ли публичен източник, който да посочва, че специалисти на EMA са инспектирали всички производствени предприятия на одобрените "високотехнологични" компании? Включително тези в Индия на AZ."
  Аз като си мия ръцете, нямам навика да го оповестявам в "публичен източник". Същото важи и за онези две предприятия по-горе, от които не се изисква да оповестяват в публичен източник факта че са спазили изискванията на даден сертификат или изискванията на държавна регулация. Оповестили са го там където трябва - в РЗИ и другите контролни държавни огргани въвлечени в контрола на тези икономически отрасли.
  Второ - нас в Европа ни интересува какво се продава и консумира в Европа ! И дали отговаря на Европейските стандарти. Много би ни се искало да забраним на китайците да ядат сурови прилепи, но няма как да стане, поне не и сега на момента.

  А пък "нама да договарят доставки на руската ваксина на ниво EU" си е най-откровено внушение. Как да се договаряш да купиш нещо което го няма и не знаеш какво представлява освен от хвалбите на някой че го има и че е много хубаво.
  Този пост е редактиран от MitkoS; 15-04-21 в 20:51.
  nassko1, podredko, emil vasilev и 1 други харесват това.

 6. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  6,791
  #7550

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Цитат Първоначално публикувано от nassko1 Виж публикацията
  Да се върнем на любимата на някои Спутник и Матушка Русь.Според Gena_bs, са сложени 10милиона ваксини на 148 милиона население.Според мойта "руска" математика това в същото съотношение като нашите 500 000 на 7милиона.Ама ние сме провала на Европа и светът, пък те имат излишъци и изнасят.
  Христослав сигурно вече е публикувал някъде данни, ама не ми е удобно сега да го търся - коя ваксина на колко милиона хора вече е сложена ?

  Сложени 10млн от Спутник в русия (ПП. всъщност вече са 15 млн !) и да предположим са продали още 1млн навън.

  В САЩ са сложени 195 млн ваксини, като допускам, че единични бройки са от Спутник (бе направо са си чиста нула, ама от мен да мине). Останалите бройки до 195 млн каква ваксина са ?
  В UK са сложени 40 млн ваксини, като пак допускам, че нула бройки са от Спутник. Останалите бройки до 40 млн каква ваксина са ?

  Към момента общо в света са сожени 841 млн ваксини. Колко от тях са Спутник ?

  Тук натъртвам, не на качествата на руската ваксина, които практически са неизвестни, а натъртвам на това, че дяла на руската ваксина е пренебрежимо малък в глобален мащаб. И тези които натъртват на "огромното число" от 10-те милиона правят мнооо дебела грешка.
  Астрата преди да бъде спряна, беше използвана в количества с мерна единица "стотици милиони". Същото важи и за J&J.
  Едва при тези използвани количества, бяха отчетени/забелязани страничните ефекти с тромбозите и съсиреците.
  И тук идва мястото на оня фъстък (фъстък като обемен дял) ваксината спутник, за която просто е нормално при тези мижави количества (и при тази руска информационна мъгла) нищо да не се знае. Но това не пречи на хората с мислене на дебил да се хващат като удавник за сламка за някаква вълшебна приказка за вълшебната ваксина спутник.

  Когато спутник някога направи обемите на АстраЗенека и на J&J и не се наложи дотогава да бъде спряна заради странични ефекти - едва тогава може да се твърди, че това е хубава ваксина или поне по-хубава от тези на АстраЗенека и на J&J.
  (Очаквам сега дебилския въпрос "как да ги направи 100млн, като не я допускат до ЕС ?". Отговора е много прост - има на разположение близо 146 млн руснаци. Американците как направих 195 млн върху американското население основно с американски ваксини, а ? )

  Тук разбира се имам предвид само и единствено страничните ефекти на тези три ваксини. Най-важното - това коя от тях колко пази в реална обстановка (и за колко време), тепърва ще се наблюдава и ще се прави съпоставка между ваксините коя е по-добра по този най-важен показател.

  Забележка:
  В данните има недоразумения по отношение на първа и втора игла (кога това се брои за една ваксина и кога за две), но това не променя отошенията между числата, още повече, че и спутника е в две дози
  Този пост е редактиран от MitkoS; 15-04-21 в 21:31.

 7.  
 8. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  12,956
  #7551

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Ваксината на Янсен май я чака съдбата на Астра Зенека...

 9. Senior Member Аватара на ccankov73
  Тук е от
  Apr 2013
  Живее в
  Разград
  Мнения
  3,576
  #7552

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
  Ваксината на Янсен май я чака съдбата на Астра Зенека...
  Напълно възможно...
  Но дано не си прав, щото ако до края на лятото не успеят да се ваксинират тея заветни 70% (слагам и преболедувалите) поне в Европата
  отиде още една година да ядем дървото.Тая поне беше еднодозова.А наесен поставените сега може да се наложи да се повтарят и айде - всичко наново.
  Е руснаците могат да изкарат една иРНК ваксина междувременно....

 10. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,070
  #7553

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  https://www.thelancet.com/ писаха добри отзиви за руската ваксина, ама някои тук го проспаха или не ги прочетоха...

  Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
  Не съм писал, че е боклук, а че ако толкова искаха да помагат и е добра, да си бяха подали съответните документи още миналата година, а не преди месец (както пише и в тая статия) . "Бумагите" са задължителни за всички подобни продукти нали?
  подадоха ги още в краят на Януари...но не в нужната агенция, а в някаква друга - простотия от незнание на някакъв тъп руски костюмар. Така изгубиха цял месец, докато агенцията им написа, че те не отговарят за одобрението на ваксини..
  https://www.24chasa.bg/novini/article/9711413

  Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
  За мен нито за миг не е имало съмнение, че всичките ваксини прилагани в Европейския съюз, са били подложени на тежките регулации от ЕМА. Това че НЕ са от Китай и Русия, не ги е направило привилегировани по отношение на регулациите. ПОВТАРЯМ за неразбиращите - РЕГУЛАЦИИТЕ ! Това, че някои производители може да са били стимулирани с финансови инструменти, не отменя изскванията на регулациите.
  Всичките тия глупости в цитата по-долу са параноични глупости в стил "другите са ми виновни". Само тотално "неинформиран" може да формулира такива въпроси. Като казвам "неинформиран" (най-меката възможно дума в случая) имам предвид човек който не знае какво значи "стандарт", какво значи "сертификат", какво значи "държавна регулация"..
  ЕМА беше под политически натиск и предсрочно одобри ваксините. Никоя от тях не е минала 4-та фаза!!! Някои от ваксините ще я минат в краят на 2022 година, други в средата на 2023 година.
  Щатското посолство в Москва още преди близо 2 месеца се ваксинира със...Спутник, щото държавният департамент имал затруднения с доставките.

  данните за САЩ
  https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#vaccinations

  https://news.google.com/covid19/map?...G&ceid=BG%3Abg
  Проблемът в Русия е, че желаещите да се ваксинират са малко...като тръгне слух иди че се оправяй
  https://www.vesti.ru/theme/11751

  Британски учени откриха по-висок риск за тромбози в мозъка от COVID-19 в сравнение с ваксините
  https://www.24chasa.bg/novini/article/9711363

  Мечтаната ваксина
  https://science.sciencemag.org/content/372/6539/227
   


  „Универсалната коронавирусна ваксина е научно осъществима“
  https://www.nature.com/articles/d41586-021-00340-4


  Израел
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-04-21 в 22:22.

 11. Senior Member
  Тук е от
  Sep 2017
  Живее в
  Хага
  Мнения
  2,433
  #7554

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  За ваксината на Янсен ще има яснота следващата седмица.
  Все пак като говорим за странични ефекти е добре да се помни, че те се съобщават от държави , в които има добре развита система за докладване и проследяване на проблеми с лекарства. Ако дадена ваксина се ползва в страна с не толкова добре организирана и развита система - напълно е възможно да се пропуснат случаи.

 12. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,070
  #7555

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Добре е да се уточни, че описаните случаи, вероятно става въпрос за хора с генетично предразположение към тромбози., като за някои случаи съпричинител са лекарствата вземани за съпътстващите им заболявания.

  Някои страни правят поръчки за ваксини за 2022 и планове за ваксинация през 2023 година..
  Двама от производителите вече започнаха проекти за нови ваксини. Скоро ще ги последват и други.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-04-21 в 23:01.
  Lupus одобрява това.

 13. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  12,956
  #7556

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
  Напълно възможно...
  Но дано не си прав, щото ако до края на лятото не успеят да се ваксинират тея заветни 70% (слагам и преболедувалите) поне в Европата
  отиде още една година да ядем дървото.Тая поне беше еднодозова.А наесен поставените сега може да се наложи да се повтарят и айде - всичко наново.
  Е руснаците могат да изкарат една иРНК ваксина междувременно....
  Няма да е никак добре! Според мен вече се задава четвъртата вълна. И като че ли интервалите между отделните вълни се скъсяват. А тая история с надцакването със страничните явления обърква хората. Една-две жертви на милион ваксинирани е несравнимо по-малко от стотици на милион заразени.

 14. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  17,056
  #7557

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  между другото, само да спомена, че докато ние си обсъждаме ползите и опасностите от една или друга ваксина, хич не ми се ще да забравяме, че живеем в държава в горните 10-15% от световното население по отношение на благосъстояние, така че нека посмалим претенциите, а?

  буквално милиарди са наясно, че лепнат ли нещо - не ковид, ако ще обикновен червен вятър да е, ги чака черната земя...

 15. Senior Member Аватара на Lupus
  Тук е от
  Aug 2003
  Живее в
  София
  Мнения
  12,956
  #7558

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
  между другото, само да спомена, че докато ние си обсъждаме ползите и опасностите от една или друга ваксина, хич не ми се ще да забравяме, че живеем в държава в горните 10-15% от световното население по отношение на благосъстояние, така че нека посмалим претенциите, а?

  буквално милиарди са наясно, че лепнат ли нещо - не ковид, ако ще обикновен червен вятър да е, ги чака черната земя...
  Да, това гонене на идеалните решения и на мен не ми харесва. Сбъркана е и стратегията за борбата с тоя вирус, но това е дълга тема.

 16. Moderator Аватара на MitkoS
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  6,791
  #7559

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

  kod одобрява това.

 17.  
 18. Senior Member Аватара на ccankov73
  Тук е от
  Apr 2013
  Живее в
  Разград
  Мнения
  3,576
  #7560

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
  От kod във форум Philips телевизори
  Отговори: 549
  Последно: 05-05-21, 21:59
 2. SONY телевизори 2019
  От kod във форум Sony телевизори
  Отговори: 1118
  Последно: 17-03-20, 08:52
 3. LG телевизори 2019
  От kod във форум LG телевизори
  Отговори: 500
  Последно: 09-03-20, 11:33
 4. Samsung телевизори 2019
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 493
  Последно: 29-01-20, 07:06
 5. Избор на климатик '2019
  От avenger във форум Всичко за климатиците
  Отговори: 3064
  Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе