Страница 82 от 243 ПърваПърва ... 3272808182838492132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 3635
Like Tree2265Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  8,127
  #1216

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
  Може би мярката е оправдана. При спряло дишане вследствие на увредени дробове, реанимацията няма с какво да ти помогне. Само се пилее огромен ресурс, който може да бъде в полза на другите болни.
  Е това с увредените бели дробове как го установи?

  Увредени е едно, необратимо увредени е друго.

  Но дори тогава може да има достатъчно белодробен капацитет с който човекът да продължи да живее нормално.Е, няма да поставя спортни рекорди на бягане, плуване и т.н., но животът му ще продължи...  ==================================================================
  Ще им се на Британците пикът да е на 5 април.

  Във Великобритания има много човешки материал да се запали/зарази докато се разгори както трябва епидемията...


  П.П. Чудя се, Х2 "ЗА" или "ПРОТИВ" корона вируса е, след като стана ясно че умират предимно пенсионери и хронично болни, тоест има същият резултат както лелеяният от него изкуствен подбор, но тук ще е по естествен природен път...???

 2.  
 3. Senior Member Аватара на ivodivo
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Варна
  Мнения
  4,951
  #1217

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Цитат Първоначално публикувано от Dedo1975 Виж публикацията
  С каква цел качи това видео?
  Не спазваме ли мерките нас ни чака още по лошо дори...

 4. Moderator Аватара на Mega
  Тук е от
  Oct 2009
  Живее в
  София
  Мнения
  5,517
  #1218

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
  Е това с увредените бели дробове как го установи?

  Увредени е едно, необратимо увредени е друго.

  Но дори тогава може да има достатъчно белодробен капацитет с който човекът да продължи да живее нормално.Е, няма да поставя спортни рекорди на бягане, плуване и т.н., но животът му ще продължи...

  Дишането ти спира, вследствие на тежко увредени дробове. Не можеш да усвояваш кислород, дори и с апарат за белодробна вентилация. Мозъка ти умира, с какво точно ще ти помогнат реанимационните действия? Прочети по-внимателно написаното.
  emil vasilev одобрява това.

 5. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2015
  Живее в
  Сев.-Изт. Б-я
  Мнения
  4,360
  #1219

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  А дори и да оживееш може да се отключи рак през следващите години ,както се е установило след испанския грип.

 6. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,967
  #1220

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Хлорохинът не е чудо-лек. Малко количество може да ви отрови.
  Нигерия има множество съобщения за отравяния на хора, самолекуващи се с хлорохин срещу covid-19
  https://www.washingtonpost.com/outlo...toxic-malaria/

  https://www.thesun.co.uk/news/112769...r-beach-party/

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-03-20 в 17:18.

 7.  
 8. Senior Member Аватара на ccankov73
  Тук е от
  Apr 2013
  Живее в
  Разград
  Мнения
  2,707
  #1221

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  DNR в нормална ситуация се прилага при терминални пациенти, при които е пробвано всичко и е ясно, че нямат никакъв шанс, а CPR(cardio pulmonary resuscitation) няма да доведе до увеличаване на шансовете за удължаване на живота.
  Включая и експерименталните терапии.Решението е трудно, взема се от специалист(senior doctor) съгласувано с началник клиниката и след обсъждане с роднините.
  При извънредна ситуация (напр. голяма авария,война...), когато капацитета на мед. персонал и апаратура са ограничени и недостатъчни спрямо постъпващите, при триажа на пациенти много тежките “стават” терминални - т.е. само се обезболяват и оставят настрани, тежките “стават” много тежки и се лекуват интензивно а леките стават тежки.
  Така могат да се спасят много повече пострадали/болни, отколкото ако всички се “скупчат” около малко на брой но много тежки, които така и така почти нямат шансове.
  Това са им инструкциите за военно време, масов атентат, голяма авария и точно това имат впредвид.
  Mega одобрява това.

 9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  4,638
  #1222

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  ...Смъртността при грипа се мени през различните години. Особено сред старците и децата, чиито съпротивителни сили са слаби. Пък и при възрастните трябва да се внимава — за сърдечно болните или пък за тези, при които се появяват допълнителни усложнения като пневмония. Ето, при А–57 също имаше голяма смъртност.


  — Я не ме плаши — Норико запали цигара. — Питали са ме дали не съм болна от Уилсънова болест на сърцето, а аз не знам що за болест е това…
  — Добре е да внимаваш — пошегува се лекарят. — Този път грипът идва заедно с детския паралич и ако получиш някаква смесена инфекция, ще стане страшно.
  Норико му подаде кутията с цигари, но той отказа с глава.
  — Оставих ги — обясни той. — Ти нали също беше ги отказала?
  — Щом престанах да работя в здравната рубрика, веднага пропуших пак. — Норико се засмя високо. — Освен това и шумът, който бяха вдигнали около белодробния рак, нещо позатихна…
  — Ако средствата за масова информация пишат само за това, ме им стане трудничко. Ти знаеш — пошумят малко и после всичко бързо се забравя. Излиза друга главна тема и старата поизбледнява, само някои неща продължават да се публикуват.
  — Но нали говорят, че в Щатите най-сетне открили някакво специално лекарство против рака?
  — А, да, в „Кетлинг“, нюйоркския Център за борба с рака, са изнамерили някакво средство — отговори специалистът с безразличие, сякаш ставаше дума за нещо незначително. — Сега обаче се правят проби — не е ясно нито колко време трябва да се употребяват тези лекарства, нито страничното им действие. Най-малко още две-три години трябва да се внимава.
  — Чудесно, писано ми било да живея дълго… — Норико се надигна. — Ще се излекувам и от рак, и до сто години ще доживея, и на Марс ще отида.
  — Тръгваш ли си? — попита лекарят с леко съжаление. — Почакай, имам още нещо интересно.
  — Какво?
  — Още не са направени ясни заключения, но в последно време расте така наречената „внезапна смърт“.
  — „Внезапна смърт“ ли? — Норико замислено наведе глава. — Е, това не е ли нещо от много отдавна? Говореше се, че напълно здрави хора внезапно умират нощем.


  — Да, дължи се на преумората при по-заетите хора, нещо подобно на парализа на сърцето на нервна почва. И тази пролет рязко нараснаха подобни случаи.
  — Пак ще дойда. А сега трябва да вървя — Норико кихна. — Ах, отвратително! — Тя изтри носа си с кърпичка. — Дойдох, само чух за грипа и вече се заразих.
  — Свръхчувствителна натура си.
  — Слушай — Норико се обърна на прага. — Измислили сме лекарство срещу рака, осъществяваме телевизионни предавания в световен мащаб, а срещу някакъв си грип не сме намерили защита, какво е това?
  — Такъв е светът. Въпреки че изпращаме ракети и до Марс и изразходваме толкова средства, как мислиш, колко процента от населението на Земята е осигурено с медицинска помощ? В Непал върлува едра шарка. — И специалистът с ирония добави: — Ако се отделят само половината от военните разходи, които се правят всяка година, каквато и епидемия да избухне, ще покажем, че можем да я спрем.

  Когато излезе навън, журналистката имаше чувството, че навсякъде гъмжи от вируси. И при грипа, и при детския паралич заразата се предава по въздуха. Мухите, комарите и мишките — защо тези малки животинки, които разпространяват болестите, не изчезнат? Ала топлите лъчи на пролетното слънце и мисълта за интервюто в луксозния хотел бързо я накараха да забрави тези ужаси. За да се успокои съвсем, тя се обади по телефона и предаде информацията за грипа, а после се отправи към хотела на срещата с прочути културни дейци от Кансай...
  grischa одобрява това.

 10. Senior Member Аватара на edi1
  Тук е от
  Jan 2007
  Живее в
  Ямбол
  Мнения
  7,756
  #1223

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Денят на възраждането, Комацу.
  grischa и Jack Krauser харесват това.

 11. Senior Member
  Тук е от
  Sep 2006
  Мнения
  3,418
  #1224

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  За кмета на Бургас - и той по традиция се грижи за градинките.
  Първо се режат десетилетни дървета, после се засаждат 2-3 годишни фиданки. Слагат се пейки, после се ремонтират, боядисват, сега - се демонтират...
  Абе работа и пари да има за нашите фирми.
  От два дни озеленителната фирма издухва и събира гнилите листа. Работниците се събират по 5-6 накуп, машините тормозят от ранни зори и без това изервения народ. А транспортните средства минават директно и трошат и без това строшените тротоарни плочки.

  Истинските учени отдавна са доказали полезността на излагането на чист въздух и слънце. Допълнително става и дезинфекция в някаква степен на връхните дрехи,
  Ама сега директивите са други. Освен това нефтохимическия въздух, примесен с "демократичните" замърсявания от отровите на Кроношпан отдавана са направили дробовет ни неподатливи на повечето зарази. Просто причинителите им умират преди гостоприемника.

  Нека някой ми обясни каква е вероятността да се заразя на открито по въздушно-какпов път, както се твърди, при постоянен страничен вятър? И каква, ако съм затворен в жилищен блок с огромен брой апартаменти и само 2 асансьора? И гривни ли ще ни сложат, за да следвта дали не се събираме няколко души накуп?
  Само да не наредят да се изключат и асансьорите като разпространители на зараза. А и ако не работят, пенсионерите и не само, ще си останат у дома.
  Просто, лесно, ефикасно и без да се заема ограничения ресурс на държавата за контрол. И най-важното - ще се отчетат полжителни резултати.

 12. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,967
  #1225

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  https://www.ft.com/coronavirus-latest
  https://twitter.com/jburnmurdoch?lang=bg
  НОВО: Събота 28 март актуализация на траектории на смъртността от коронавирус
  • Обединеното кралство преминава Италия, 2-ра само на Испания за смъртта на този етап на огнище Диаграма с възходяща тенденция
  • Умиранията в САЩ се удвояват на всеки 3 дни, кривата продължава да се засилва
  • Индия проследява американската версия на живо  Тази диаграма показва ВСИЧКИ държави с няколко дни данни над 100 потвърдени случая, така че можете да сравните траектории на случаите в САЩ с ОАЕ или Китай с Чили. Показани са 70 държави.
  https://pbs.twimg.com/media/EUOSv9lW...name=4096x4096  Последни траектории на случаите за основните страни:
  • Турция продължава да изглежда зле. Задаване на темпото за потвърдени случаи
  • Кривата на случаите във Великобритания не показва признаци на изравняване  Кривите на смърт в субнационалните региони:
  • Лондон рязко се изкачва. Днес бяха обявени още 96 смъртни случая, като кривата се насочи към Ухан
  • Смъртността на Луизиана и Ню Джърси се удвоява на всеки 2 дни
  • Ню Йорк, Каталония, Мадрид, Париж градските епицентри


  Траектории за смъртност на всички страни:
  • Кривата на смъртността в Германия продължава да следи Италия. Ниската смъртност * процент * в Германия прикрива високата смърт * цифри *
  • Добавена е Австралия. Засега по по-плоска крива в сравнение с други страни, но много ранни дни


  https://covidtracking.com/

  Според някои доклади, 30% от случаите в Италия се дължат на вътрешноболничини инфекциии. Във всяка болница от години си живеят резистентни щамове и бактерии. Може би това е причината китайци и руснаци да строят нови болници в които да лекуват болните.
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-03-20 в 09:01.
  DOLBY VISION 4K одобрява това.

 13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
  Тук е от
  Apr 2012
  Мнения
  4,638
  #1226

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Прикачени изображения Прикачени изображения

 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,967
  #1227

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  https://www.dobrovolets.bg/

  Снощи четох, че рентгена не показва напълно тази атипична пневмония. Вижда се със скенер. Като знам как отпускат скенер...

  От самолет на летище в Кения откраднали 6 милиона маски FFP2 поръчани и платени от германското правителство.
  https://www.welt.de/politik/deutschl...schwunden.html

  https://fakti.bg/bulgaria/459562-lek...ionalnia-shtab

  https://trafficnews.bg/obshtestvo/rz...-shose-173687/

  https://www.facebook.com/10809978415...8721699756321/

  Американските власти наблюдават жителите на страната, като събират данни от техните лични мобилни устройства. Подобно наблюдение, според ръководството на САЩ, ще помогне да се предскаже сценариите на разпространението на коронавирус в страната, пише The Wall Street Journal.
  В същото време данните за местонахождението на американците се споделят от компании, които рекламират в Интернет и мобилни приложения, а мобилните оператори не предоставят такава информация на властите.
  Изданието подчертава, че говорим само за местонахождението на човек, неговите лични данни, включително име и телефонен номер, остават тайна.
  Благодарение на получените данни властите могат да разберат къде най-често се струпват хора и да идентифицират райони, чиито жители пренебрегват самоизолацията.


  За груби нарушения на домашната карантина, наложени на фона на разпространението на коронавирус, сингапурските власти лишиха местен жител от гражданство и паспорт.
  Според Дирекцията за имиграция и контрол на републиката на 19 март 53-годишният Го Иля Виктор пристигнал с ферибот до Сингапур от Индонезия. Веднага му е издадена заповед за изолация в дома за 14 дни, но в същия ден мъжът отново заминава за Индонезия. Когато напуска Сингапур, той е предупреден за нарушаване на режима на изолация и съответното наказание, въпреки което нарушителят напуска страната и отново се опитва да влезе в републиката на 24 март.
  Предвид тежестта на нарушението, извършено с умисъл, бе решено да се лиши мъжэт от паспорт. Правителството на Сингапур възнамерява да предприеме най-тежките мерки срещу нарушителите на изолацията, тъй като за такива престъпления им е наложена глоба от 10 хиляди сингапурски долара (7 хиляди щатски долара) и / или лишаване от свобода за срок до 6 месеца. Чужденците след изтърпяване на присъдите си ще бъдат депортирани от страната.
  Понастоящем всички пристигащи в Сингапур трябва да са в строга 24-дневна карантина за дома; от 23 март местните власти напълно затвориха страната за влизане и транзит на чужденци, които нямат разрешения за постоянно пребиваване.


  ccankov73
  https://jamanetwork.com/journals/jam...rticle/2763854


  Едно проучване което може да помогне в отговора на въпроса за появата и размера на епидемията в Италия

  Кои държави искат да посетят хора от цял ​​свят?
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-03-20 в 11:47.
  DOLBY VISION 4K одобрява това.

 15. Moderator
  Тук е от
  Nov 2011
  Живее в
  Петрич
  Мнения
  4,507
  #1228

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Вижда си се всичко на рентгена, стига да има кой да го види.

 16. Member
  Тук е от
  Nov 2010
  Живее в
  Бургас
  Мнения
  985
  #1229

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)


 17.  
 18. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,894
  #1230

  Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

  Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
  Вижда си се всичко на рентгена, стига да има кой да го види.
  Така е....При мен се вижда и бая хардуер....ето от края на миналата година една прилична атипична двустранна пневмония...
  Този пост е редактиран от Tommorow; 29-03-20 в 15:28.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Philips телевизори 2019 / 2020
  От kod във форум Philips телевизори
  Отговори: 375
  Последно: Вчера, 22:02
 2. SONY телевизори 2019
  От kod във форум Sony телевизори
  Отговори: 1118
  Последно: 17-03-20, 08:52
 3. LG телевизори 2019
  От kod във форум LG телевизори
  Отговори: 500
  Последно: 09-03-20, 11:33
 4. Samsung телевизори 2019
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 493
  Последно: 29-01-20, 07:06
 5. Избор на климатик '2019
  От avenger във форум Всичко за климатиците
  Отговори: 3064
  Последно: 04-01-20, 10:11
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе