Страница 95 от 707 ПърваПърва ... 45859394959697105145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1411

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Туркменистан забрани думата коронавирус, арест за носене на маска по улиците
    https://offnews.bg/sviat/turkmenista...-u-725414.html

    17 годишен умира в САЩ заради Коронавирус. Отказали му лечение, защото нямал застраховка
    https://www.grajdanin.eu/blogs/%D0%B...FGi8joXK4JNNBc

    https://novavarna.net/2020/03/31/%D0...0%D0%B2%D0%B8/

    Ето защо стадният имунитет не е решение на пандемията от COVID-19
    https://nauka.offnews.bg/news/Novini...kxFkN7f97_G_x0

    да си купиш вестник в Гърция..
    http://www.katiousa.gr/politismos/mm...olagneia-doro/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 17:16.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #1412

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Само Бог може да ни обедини срещу инициаторите на тази фалшификация.
    Коя фалшификация?

  4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #1413

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Kaar, нещо не мога да схвана тезата ти? Какво искаш да кажеш, че дали си с маска FFP2 или FFP3 или без нищо е едно и също? Или, че не трябва да се пазим, защото е безмислено? Маските не дават 100% защита, но дават в пъти по-голяма такава, ако си с маска, отколкото без. Доказателствата са в болниците, там също има случаи на заразен персонал, но без предпазни средства, целият персонал щеше да е заразен за няколко дни. Освен това значение има и какво количество от вируса би поел като доза, има научни статии по темата. За болните е същото, количеството вируси, които биха се разпространили са в пъти по-малко, ако носят маски. Предвид това, че има доста дълъг скрит период е редно всички да носят маски на обществени места. Защото може да си заразен и да не знаеш. В статията, която цитираш се казва точно това, пациенти без презпазни средства са наситили въдуха с вируси чрез кашляе и кихане ...


    Цитати от посочената от теб статия:

    Друго скорошно проучване предполага, че хората могат по-вероятно да бъдат изложени на грип чрез вируса на въздуха, отколкото се смяташе досега, сочат нови изследвания на Университета на Мериленд училище за обществено здраве. Проучването установи също, че когато грипните пациенти носят хирургическа маска, освобождаването на вируса дори в най-малките капчици във въздуха може да бъде значително намалено.


    ... и пак от същата статия

    Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчват на хората с грип да носят хирургически маски, за да предотвратят предаването им на възприемчиви хора. Още, тази препоръка е подкрепена досега само от едно проучване на въздействието на маската върху съдържанието на голям капков спрей по време на грипна инфекция. Проучването на Мериленд е първото, което предоставя данни, показващи, че използването на хирургическа маска може да намали отделянето дори на най-малките капчици, съдържащи инфекциозен вирус. Поради тази причина лечебните заведения трябва да поставят хирургически маски на хората, за които се подозира, че имат грип, а хората с грип могат да защитят семействата си, като носят маска.

    Изследователите също изпробваха влиянието на носенето на хирургическа маска върху вируса, проливащ се във въздуха. Носенето на хирургическа маска значително намали присъствието на вирус във въздушни капчици от издишан дъх. Имаше 2,8 пъти намаление на количеството на вируса, хвърлено в най-малките капчици, и 3,4 пъти цялостно намаляване на вируса, хвърлен както в грубите, така и във фините и във въздуха частици.

    Хирургическите маски намалиха общия брой копия на РНК с 3,4 пъти. Тези резултати предполагат важна роля на аерозолите при предаването на грипния вирус и че хирургическите маски за лице, носени от заразени лица, са потенциално ефективно средство за ограничаване на разпространението на грип ". 4-кратно цялостно намаляване на вируса, хвърлен както в грубите, така и във фините и във въздуха частици.
    Тезата ми е, че с маски и без маски - повечето ще се разболеят и преболедуват - както повечето тежки грипни епидемии.
    Относно маските - не били 100% защита..... Разбира се, че не са. Ами каква е разликата, ако някой го разстрелят с 30 куршума или с 1 само?! Повече или по-малко ще е умрял...?!
    Колко вируса ти трябват, за да се разболееш?! Ще се повторя - маските предотвратяват болния при КИХАНЕ и КАШЛЯНЕ само, да не изстреля слюнка в/у здрав човек. Иначе, при дишане и говор - не предпазва нито едната страна болен-здрав.
    Бил си в химична рота - ако на ротата противогазите пропускаха газ/бактрии/вируси колкото лицевите маски FFP2 или FFP3.....какво щеше да стане с ротата?!
    Или, може би в армията трябва да изхвърлят противогазите и да накупят от "практикера" въпросните маски по за 2 лв. и айде...
    Досега лекарите носеха маски в лечебните заведения, където е необходимо (операционни, манипулационни, интензивно и т.н.) - с цел не да се предпазят от зараза, а да не прехвърлят слюнка и влошат състоянието на пациент в критично състояние.

  5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #1414

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Коя фалшификация?
    Е, как коя?Ти не вярваш ли на телевизора, я виж по целия свят са се наговорили, болници, полиция, военни и.т.н. Колко ли им плащат на актьорите и кой...?
    На мен Боко ми обеща хилядарка. ... ама друг път.
    espace, Mega, ivodivo и 1 други харесват това.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1415

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Защо всички трябва да носим маски
    https://medium.com/@Cancerwarrior/co...e-280e08ceee71
    https://nauka.offnews.bg/news/Novini...ia_147315.html

    https://divident.eu/704/81-godishen-...vecheren-chas/


    https://www.facebook.com/story.php?s...composer=false
    399 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента, от които 8 са починали, a 17 са излекувани.

    20 са новите положителни проби. Те са установени в София (19 случая), Перник (1 случай),

    146 от пациентите се намират на болнично лечение, като 14 от тях са интубирани.

    20 души медицински персонал са констатирани до момента с COVID-19.

    От всички заболели 227 (57%) са мъже, а жените заемат 43% или 172. Средната възраст на заболелите е 46 г., а средната възраст на починалите – 66 години.

    Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишно дете.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 17:36.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #1416

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Колко ли им плащат на актьорите и кой...?
    На когото трябва плащат по един или друг начин - международни организации като СЗО, президенти, премиери, правителства, учени.
    На тези, които са под пагон, вкл. и лекарите им се разпорежда. Неслучайно сложиха за шеф на щаба военен, въпреки, че спокойно можеше да е някой друг от членовете му или извън него.
    Робите ги зомбират, облъчват с недоказани статистики и стойности, графики стил детска градина и т.н. Така също и с анимации, показващи как вирусът светкавично разлага белите дробове и останалите органи. Не, че няма такива болести по света, но да се приписват на този вирус поражения като едва ли не след лъчева болест - sorry!
    Ако всичко, в което ни убеждават е вярно, значи това е биологическо оръжие и в момента трябва да чакаме да ни обявят цената на антидота. След като фалшификацията постигне целите си, разбира се.

    Някой може ли да ми обясни защо липсват реални видеа и снимки от масови погребения и аутопсии? Или заради епидемията последните не се правят и труповете се изгарят?
    Много удобно, не смятате ли?
    Когато на белите каски и на техните създатели им беше нужно да изфабрикуват отравянията с БОВ в Сирия, не се посвениха да излъчват кървища и не знам още какви неща. Даже на кутиите на цигарите има ужасии. А при епидемия, засегнала целия свят няма реално нищо, ама наистина нищо!
    При толкова заболели и починали тъй ли не се намери барем един папарак да направи поне 1 снимчица, ама реална?

    Тестове разни - а кой пише в момента методиката и стойностите, на базата на които се преценява наличие на един или друг вирус?
    От друга страна целенасочено се дискредитират или неглижират учените, чиито изявления не са в правилната посока.
    Aleksandars одобрява това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #1417

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Е, как коя?Ти не вярваш ли на телевизора, я виж по целия свят са се наговорили, болници, полиция, военни и.т.н. Колко ли им плащат на актьорите и кой...?
    На мен Боко ми обеща хилядарка. ... ама друг път.
    Сега гледах един българин реаниматор от Испанска болница по скайп говори - ами човека сподели като на война сме - пълна болница само с болни от covid-19 над 150 пациента и над 40 на вентилация от които един под 30 и един на 40-тина год. Накрая каза само - не го подценявайте това е много сериозно!
    Е аз на лекарите ли да вярвам дето са на първа линия или на такива - ще го кажа все пак с недостатъчен интелект - дето ми пишат тук за колко бил лек вируса, едва ли не като планински въздух...
    Като се замисля че и такива кухи глави дето все медиите и правителствата са им виновни и всяко решение се подлага на критика и конспирации - та и за тях лекари и сестри сега си рискуват живота! Който не вярва да не ходи на лекар а да си кара у дома когато се разболее - ама надали! Първи ще побягнат да търсят спасении и да заразят лекари и сестри...щото не вярвали... фалшификации било...
    Kx и bullyboy харесват това.

  10. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #1418

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Gena_bs и Aleksandars харесват това.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #1419

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Куха глава е тази на зомбирания, написал по-предния пост!
    За пореден път си позволяваш да отправяш обиди!

    Тук модератори няма ли или всеки да си пише каквото иска? Ами да почваме тогава?

    Този шаблон първа линия какво означава? Защото за мен това са първите хотели до морския бряг.
    Даже не са се постарали да измислят нещо по-впечатляващо. Като фронтова линия, тънка червена линия, брегът на царстворто на Хедес и т.н.
    Тоя реаниматор някой познава ли го, знае ли се къде е в момента и как, като е на бойното поле му остава време да си прави изявления?
    Аз също мога да гримирам някой да охка и пъшка - има си даже професионалисти в друг бранш.
    Aleksandars одобрява това.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #1420

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    ccankov73
    Тъй е, няма 100% гаранции! И 2+2 не прави 4...
    Чакай само мъничко да те допълня. От същия линк на СЗО, който си дал, в същия документ...
    (Знаели, че има и други изследвания именно за предаването по въздушен път, но не били рецензирани още... Инак, дотогава - "няма извънземни, виждали сме ги, но няма")

    To date, some scientific publications provide initial evidence on whether the COVID-19 virus can be detected in the air and thus, some news outlets have suggested that there has been airborne transmission. These initial findings need to be interpreted carefully.
    There are reports from settings where symptomatic COVID-19 patients have been admitted and in which no COVID-19 RNA was detected in air samples.11-12WHO is aware of other studies which have evaluated the presence of COVID-19 RNA in air samples, but which are not yet published in peer-reviewed journals. It is important to note that the detection of RNA in environmental samples based on PCR-based assays is not indicative of viable virus that could be transmissible. Further studies are needed to determine whether it is possible to detect COVID-19 virus in air samples from patient rooms where no procedures or support treatments that generate aerosols are ongoing. As evidence emerges, it is important to know whether viable virus is found and what role it may play in transmission.
    Та, както уж според СЗО не се предава по въздушен път в момента (докато примерно таман се завъртят маските), утре ще "рецензират" набързо докладите от изследванията на въпросните лаборатории и ще се окаже както в медицината е прието 2+2=5 и по въздушен пъъът...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 18:13.
    Gena_bs одобрява това.

  13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #1421

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    No comment....

    Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #1422

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Да де, лицензират, разрешават, абе направо си цензорират и нагаждат всичко да е успоредно на доларовата или каквато там е финансовата линия!
    Прави са колегите, които не споделят моето мнение, признавам си Въобще не става въпрос за пари, а за огромни финансови потоци, които текат само в една посока.
    Извън джобовете на робите, при това с нарастваща скорост.
    Спомнете си какво беше написал Юлиус Фучик в Гестапо - "Хора ... Бдете"!

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1423

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Някой може ли да ми обясни защо липсват реални видеа и снимки от масови погребения и аутопсии? Или заради епидемията последните не се правят и труповете се изгарят?
    Много удобно, не смятате ли?
    Спиш. Няколко пъти дадох снимки и видео....и моля те без измислени, недоказани, необосновани...теории на конспирацията.
    https://faktor.bg/bg/articles/novini...a-koronavirusa
    https://www.youtube.com/watch?v=avIqQKVlEzY
    https://www.youtube.com/watch?v=Nt7bL8OIN7M


    Kaar
    Моля те избягвай да поставяш размер на цитатите - стават прекалено дребни и нечетими.

    https://covid.mz.mosreg.ru/novostdetalno_11_13565/

    https://www.manager.bg/svyat/izolaci...azva-britansko
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 18:32.
    Kx одобрява това.

  17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #1424

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Гена мислиш се на много остроумен но с това си поведение и голяма уста не дай се Боже да те тръшне този вирус ще разбереш за коя първа линия ти говоря!

    Вирус има или няма, че като чета такива коментари тук не разбирам в коя вселена съм попаднал!

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,170
    #1425

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 982
    Последно: 25-03-24, 12:02
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе