Покупка от Алиекспрес след 31.06.2021г.?
Някой поръчвал ли е от Алиекспереса след влизането на новите правила тази година от юли месец?
Самият аз поръчвах, но митото и таксите ми бяха включени в цената и не съм се занимавал с хамалогии.
Интересува ме някой който е поръчвам от Китай без търговеца да е регистриран в новата система и без митото да му е включено в цената- има ли много хамалогия и ходене по мъките, за да зная дали да си го причинявам?
Отговор: Покупка от Алиекспрес след 31.06.2021г.?
Ъп :)
Стига сте "оправяли" Ковида и България бре, дайте факти който е поръчвал от 1 юли 2021 година насам стоки от Алиекспреса как е с митото у нашата кочина Бг?
П.П. Ей-й-й-й-й-й.....!!!!!
Омагьосахте ме с тоя Ковид и с това "Оправяне на България" в този форум ---> вече започнах да пускам постове в погрешната тема...
Можеш да упълномощиш бг. пощи да ти освободят пратката от митници,изтегляш си от сайта им декларация съгласие и декларация стойност ,попълваш ,пращаш по интернет и при получаване на пратката си плащаш таксите.
последният път беше някаква странна калкулация, която ми излезе 3,70 за всичко, като "всичко" включваше митническото представителство, ДДС-то и т.н., но математиката на държавната администрация не е като в останалата вселена :)
А има ли забавяне за пратките от ЕС ?
Преди повечето идваха за 5 дни....
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Тези промени не касаят пратките вътре в ЕС, а само вноса към ЕС. С една дума не.