Сряда като прилателно - как ?
Понеделнишки махмурлук
Вторнишко мотане
Петъчен купон
Съботна веселба
Неделно мачле
Как е за сряда и за четвъртък ? За всичките родове и за множествено число ?
За четвъртъка горе-долу става "четвъртъчен, четвъртъчна, четвъртъчно, четвъртъчни".
Но за сряда - нъцки, сред-ен пръст (среден - от сряда)
ПП.
Бе тука не се ли говореше за кайсиева ракия или само ми се е привидяло. :confused:
Доста съм пил такава (три кайсиеви дървета в двора години наред) и много ми харесваше аромата на питието, ама винаги ставаше/беше кисело, въпреки качествената суровина - и нашата и комшийските "проби".
Отговор: Сряда като прилателно - как ?
Нема ли някой да се престраши да обясни колко бил хубав българския език, както се случи в другата тема с пълния член.
Директно ви казвам - този език е скапан.
И само зомбирани фантазьори могат да кажат думи "ау, какъв красив е българския език !". Вероятно го казват щото не знаят други езици, ама това е друга тема.
НЯМА ПЪЛЕН ЧЛЕН за женски и среден род ! И едновременно с това се намират ентусиасти да твърдят, че за мъжкия род пълния член бил полезно украшение на бъргаския език, вместо да кажат "ненужен боклук е пълния член, защото не носи никаква полезна информация, което се доказва с липсата му за женски и среден род"
Срядата не става за прилагателно !
Защо ?!
По същата причина - прехвален боклук.
... Само защото нещо е (и) мое, то това не значи, че трябва да го хваля инстинктивно и първобитно.
:offtopic: Цитат:
…ама винаги ставаше/беше кисело..
Ее…, малко сода бикарбонат и вариш втори път.Става елексир.
Вчера кръстника ме черпи с такава - само кайсия, без грам захар.
https://rozbul.com/obrabotka-na-defektni-rakii/
Срядашен? (като днешен, утрешен)
Вместо да се занимавате с глупости предлагам срядъчно да се напием порядъчно.