Резултати от 1 до 12 от общо 12

Египетските пирамиди ?!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #1

    Египетските пирамиди ?!?

    Може ли някой да намери малко повече информация за пирамидите ??? По - конкретно от кого се смята , че са построени, кога , защо и изобщо всичко което намерите. Може ако ви се пише да кажете и сами своето мнение. Надявам се да проявите желание :@))).

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Египетските пирамиди ?!?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Може ли някой да намери малко повече информация за пирамидите ??? По - конкретно от кого се смята , че са построени, кога , защо и изобщо всичко което намерите. Може ако ви се пише да кажете и сами своето мнение. Надявам се да проявите желание :@))).



    <div align="right">Originally posted by CreatoR*-*13/03/2004*:* 2348</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    В последно време излязоха две доста интересни книги по въпроса:

    1."Трагичното наследство на древните" на Ернст Мулдашев

    2."Tайните на великите пирамиди" на Владимир Бабанин

    Има и интересна статия за пирамидите в Китай в последния брой на HiCom

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Египетските пирамиди ?!?

    за мен добре, кадърно и аргументирано написаните книги по въпросите за древните цивилизации и т.н. остават в миналото. сега прекалено много е на мода да се мистифицира всичко и не се дават факти и истински научно обосновани предположения, а се дрънкат врели-некипели... хляб и зрелища, братя мои, това се продава... признавам си, че не съм чел горните две, но имах "нещастието" да хвърля поглед на няколко на тази тема преди около година, ако не се лъжа... скръб...

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #4

    Египетските пирамиди ?!?

    Малко offtopic исказване но както казва FearMe ако съм го разбрал правилно от всичко това се правят пари.Ако не са тези пирамиди от глад ще умрат египтяните.Всичките пари идват от туристите и всеки египтянин се стреми всячески да те излъже за да вземе 20 зелени отгоре.Пример дай 10 гущера да се качиш на камилата.А сега дай 20 за да и кажа да се наведе да слезеш.Такива са те .

  6. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #5

    Египетските пирамиди ?!?

    Е да те египтяните си *али майката , но мен ме интересуваше конкретно на къде сочат фактите . От хора или от извънземни са строени тези пирамиди. Преди време се рових в нета и намерих една камара информация за тези извънземни. Дори имаше доста клипчета със заснети извънземни. Над Ню Мексиско през 1960 година една летяща чиния застана между два блока и не мърдаше. Това го гледах на филмче . Едва ли обаче някой би позволил да се качи такова нещо в и-нет. Ако става въпрос в НАСА всичко знаят , но от там инфо не излиза никакво . За пирамидите знам, че те са строени от хиляди роби, но аз уча история и мога да заявя , че всичко което съм прочел до сега сочи към тях. Кой е измислил това , че пирамидите са построени от извънземни просто незнам. Само ни остава да чакаме , да дойдат най - после тия извънземни и да пием по бира с тях :@))))).

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #6

    Египетските пирамиди ?!?

    Извънземните пият шоклявица[:D] Ам инак погледни - имаше една стара книга - седемте чудеса на света, в която основно място беше отделено на историята на тея паметници; авторът не си го спомням; мисля че беше колегия автори; хубава и интересна книжка. Също тъй можеш да погледнеш А-бе-то на археологията - книжката на К.В.Керам "Богове, гробници, учени", където е основно зачекната работата на Каранърван и Картър, както и на Шамполион. Това може да хвърли доста светлина по тоя въпрос. От изворите можеш да погледнеш Херодот(май говори само за най - известната, Хеопсовата, оттам и интереса към нея на археолозите), това е един автор, чиято достоверност аз много не уважавам, още повече че хич не е бил съвременник на събитията, но поради липса на друго[:D]... Можеш да погледнеш и книжките на Христо Данов за древния свят, те са предимно цитати с превод на извори, мисля, че той се занимаваше също с тоя проблем....Обаче ако търсиш технология и чертежи, как са построени пирамидите, такива до днес доколкото знам няма открити запазени и само си губиш времето.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #7

    Египетските пирамиди ?!?

    http://www.mysticbg.com/content/pyramids/home.asp

    Това намерих като повече информация в интернет. Колкото и да ме убеждават някой факти , че пирамидите са построени от извънземни аз немога да го повярвам. Ако някой може да ме убеди в обратното нека да поства някой линк с инфо. Ако ви се чете прочетете тези не малко глави на книгата.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #8

    Египетските пирамиди ?!?

    Ами не искам да звуча грубо, ама това в тоя сайт не е информация, ами са мемоарите на един психично болен човек[:D][:D][:D]. Ако сериозно искаш да научиш за пирамидите, хвърли око на тея автори, които ти дадох, пък и други сериозни книжки и автори да намериш и да ги постнеш тука, няма да ти се разсърдя - историята ми е може би по - голяма болест от компютрите....

    Иначе аз мога да намеря и по - големи глупости за пирамидите, за лечебната сила на формата им , за това как могат да мумифицират от самосебе си мъртво тяло, как помагат на левитирането и телекинезата или дори някой Деникенски простотии за това как са зарязани повредени космически кораби на летището в Гиза, задвижвани от силата на мисълта в космическото пространство. Ама не си струва да си губя времето с глупости[:D]

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    230
    #9

    Египетските пирамиди ?!?

    Великите загадки: Древния Египет. Битие от Марс. Загадката Атлантида. Хърби Бренън. Доказано е как може да се построят пирамидите само от хора. А в една друга книга четох че тибетците можели да местят големи предмети само с звук.

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    285
    #10

    Египетските пирамиди ?!?

    Това съм го запазил в Favorites, но не ми останало време да прочета нищичко. http://ancient-egypt.hit.bg

  13. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #11

    Египетските пирамиди ?!?

    10х , това ми свърши идеална работа :@))) !!!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    852
    #12

    Египетските пирамиди ?!?

    http://www.secretsbg.com - Тук има доста материали по темата.

    Други сайтове които си заслужавата да ги прочетеш от "А" до "Я" са:



    http://www.bgastronomy.com и както казаха преди мен http://www.mysticbg.com

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе