Никога у нас не е произвеждана акумулираща печка с мощност >5квт.
Преглед за печат
Никога у нас не е произвеждана акумулираща печка с мощност >5квт.
Ами аз нали това написах, че може би са вързани последователно 2 по 2 реотаните. Той ми обясни, че е сложил реотан на всеки ред тухли, за да се нагряват равномерно всички. Нямаше как да го разпитвам повече, и без това ще я отварям, за да я свържа да работи без часовник (такъв нямам засега), така че ще видя какво е положението вътре.
Интересно ми беше, че са произвеждани и в Благоевград ак. печки. От форума останах с впечатлението, че има само "Изгрев" и "Ела", затова ви споделих :)
В края на 80-те се появиха много знайни и незнайни производители по Указ 56 на ДС и н'ам кое си постановление на МС.
Naskoni,
вместо да я отваряш вземи един цифров мултицет и замери съпротивлението и /и при различните степени ако има такива/ на штепсъла.
P=U*U/R, където Р ти е мощноста, U ти е 220 и R е това което замериш.
Успех.
Нямаше начин да не я отворя, защото не работеше. Много ти благодаря за формулата, за проба сметнах доста електроуреди вкъщи колко харчат и дали отговаря на написаното.:) Та за акумулиращата, оказа се, че има три нагревателя, като всеки е разположен на два реда тухли. Мощността на всеки е 1.3 kw, a общо 4 kw. Свързах я да работи без часовник (засега).Цитат:
Първоначално публикувано от KTT
На моята печка "Изгрев 4KW" съм и сложил електронен часовник (от тези дето са по 15лв (16А/3KW)). Свързан е паралелно на ключа за да можеш да си я включваш ръчно когато искаш (ключа включва контактора). Таймера е хубав има батерия вътре и не си забравя часа (механичните имат този недостатък). 6 години се отоплявам с нея, по принцип съм доволен, неудобството е че сутрин температурата е най висока т.е. няма как да си регулираш температурата. Иначе постояно е топло и сметките ми за стая 3,5х5м са били средно за зимния сезона120-130лв, като др. стаи спалнята и кухнята не ги отоплявам (апртамента е среден). Другото неудобство е че заема доста място в стаята и наоколо от 0,5м не може да сложиш нищо понеже ще се запали. Тази зима ще съм на климатик ще видя как ще са сметките.Цитат:
Първоначално публикувано от Naskoni
p.s. Ако на някой му трябва печка продавам я моята ще я дам с таймера (има иа фабрични колелца)