Отговор: Избор на Конвектор Atlantic vs. Diplomat
Ще копувам конвектор на елдом и ще споделя. в Момента се отопляваме в 3 стаи с 3 конвектора и цената за ток ни е 150лв, квадратурата на жилището е 90М2, но не оспорвам факта че и съседите ни греят, понеже по празниците се поозорихме.
ПС: надявам се шума от пукане да е оправен.
Оправен е :thumbup .
Ползвам ЕЛДОМ конвектор 1500W с електронен термостат от началото на сезона и съм много доволен. Затопля относително бързо и след като достигне настроената температура се "кротва" и премигва, че загрява от само от време на време.
Хубаво е че съседите около теб отопляват, а при мен от всички страни е студ. Апартаментите са празни, но конвекторчето се справя TEST .
За топли южни апартаменти или за топлени от съседи апартаменти стават конвекторите.Стават и за малки помещения до 12/13 квадрата.
Ако обаче имате 6 външни стени като Касапа или 4 външни стени като мен и съседите ви са в чужбина ...
С два конвектора зимата ще се радвате на сметки под 150 лева, а сметки от 250-300 лева ще са "нормални" за вас ...
Така или иначе ел.енергията поскъпва, така че едва ли ще е изгодно отоплението с високо консумиращи уреди ...
Конвектори и аз имам 2 броя.Имам и духалки 3 броя.Едната е делонги и не се чува че работи, нито се усеща течение.
Единият конвектор съм го връчил на колега и чакам от засада :lol: да видя какво ще му сервира ЕВН :devil:
Предупредил съм го ама, той е луда/дебела глава ...
Конвекторите на Елдом са доста тихи по-вероятно е да чувате климатика на съседа или своя от съседна стая. Пукане няма но ако си на 50 см. от уреда ще чуваш едно леко цък. не знам дали е от електрониката или от нагревателя. Аз като го купувах моя октомври-ноември нямаше в наличност дори в завода намерих една мостра в ТП.
И винаги се взема по-мощен, аз за 13 кв. трябваше да взема 1500 1750 но взех 2000 и съм много доволен.
Живея на квартира и климатика отпада, от печките които ги имам в момента съм доволен, с изключение на регулирането на температурата. Термостата е много груб (от 1 до 6), една вечер направих грешката да го оставя включен и направи сауна, заради това съм се спрял на елдом с електронен термостат.
Noirot Spot E II 2000W много съм доволен от работата му, няма абсолютно никакви пукания или каквито и да е било звуци, подържа много прецизно температурата и има малко по-интелигентен терморегулатор ASIC, който намаля мощността след като е загрято помещението и когато включи регулатора включва на по-ниска мощност, което води до много комфортната му работа. Реотана му е с някаква патентована технология която е от алуминий със силиций, измислили са го хората много добре.
Прозвуча като реклама, но нека...тук французите са се постарали...Браво!