Отговор: Конвектор от Елдом?
С конвектор е безшумно, но няма да ти хареса сметката за ток после, поне по 2 спрямо климатика.Шурето е вече 3 години с Елдом с електронен термостат, 3kw, на стойка, няма проблеми, доволен е, само дето плаща повече, около 100-ина лева на месец в най-студеното, само за него, по спомен, сложил си е ватметър .
Ако все пак се спреш на конвектор, не взимай стенен, защото стената зад него се опушва от въздухообмена, по добре на крачета, а лятото може да го прибереш някъде.
То ако е по 2 ще е добре.
Иначе какво значение има дали ще е климатик или конвектор, що се касае до шум и тип топлина? Вътрешното на климатика си е чист конвектор.
Просто трябва да се подбере правилния климатик.
Да бе, аз не знам да има климатик работещ без вентилатор, on off, дефрости и прочии.
Е, има един ама той кат цена си е конвектор + 5г. тока.:)
Изключих, че има и на естествена конвекция, без вентилатор. Цял ден ггледам водни конвектори и от там правя асоциации.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Изключих, че има и на естествена конвекция, без вентилатор. Цял ден ггледам водни конвектори и от там правя асоциации.
Има я!
В момента имам такъв, за резервен вариант.
Беше 39 лева (нормална цена), намален на 32!
За тези пари е СУПЕР!
То хубаво ще се вдигне сметката, но поне да е топло.
Климатика при мен стои на 24/26 градуса за да е поносимо в стаята. Много рядко се изкключва, за смета на това често размразява и и ми е доста шумен, когато намаля вентилатора.