-
топла вода
Здравейте
Топля водата с бойлер.
Понеже водата я ползвам на три места в жилището, а бойлера ми е на четвърто става така, че точно докато си измия ръцете и топлата вода дойде.
Дадоха ми съвет да направя пръстен по който топлата вода да циркулира и по този начин тя ще е "наблизо".
Има ли някой с опит по темата?
-
Re: топла вода
Да направиш пръстен? Това означава ли, че можеш да правиш каквото си искаш с инсталацията (водопровода) - къртене, местене и т.н.? Ако е така - по-добре си сложи термоизолация на самите тръби или смени металните с полиетиленови и на тях пак сложи термоизолация. :)
-
Само изолация няма да свърши работа. Но идеята за пръстен също е неприемлива за мене, защото:
1) трябва да разкъртиш и да вкараш още една тръба за топла вода;
2) трябва да монтираш циркулационна помпа - около 200лв
3) тогава вече задължително трябва да имаш изолация и на двете тръби за топла вода, ако не искаш да ти служат за подово/стенно отопление
4) ако сметнеш всички разходи, вкл. къртене, тръби, изолации, помпа, възстановяване и чистене, ще видиш, че няколко пъти по-евтино ще ти излезе да монтираш още 1 един или 2 малки бойлера/юнги :)
-
Благодаря Ви
В момента така или иначе имам малко къртене къртене. И за двата бойлера съм се замислил, но ще видим.
дано мога да се похваля с нещо.