Eлектрически уред за предотвратяване на варовикови отлагания ?
Попаднах на този сайт : http://perla.web.bg/ където рекламират "Eлектрически уред за предотвратяване на варовикови отлагания" .Търговското наименование на уреда е “АНТИВАРОВИК ЕЛЕКТРОНИК” модел “АВ-3”
Как мислите има ли полза от този уред или е поредната измислица?
Re: Eлектрически уред за предотвратяване на варовикови отлагания ?
Виждал съм такова нещо в една железария. Монтира се при водомера на метална тръба. От него излизат два проводника около метър, които се навиват от двете страни на устройството върху тръбата в различни посоки. Пишеше в упътването, че даже отстранява котления камък. Цената му беше някъде около 40 лв. Ефекта му може би е подобен на устройството за икономия на ток.
за мен това са пълни измислици!ако някой има повече инфо за този продукт нека да каже!
Невиждам на тази страница, която си дал такова устройство. Иначе съм съгурен, че ще работи само с метални тръби, а сега се ползва предимно полипропилен. Анодните протектори в бойлерите също спомагат са по-малко отделяне на варовик по стените.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Невиждам на тази страница, която си дал такова устройство. Иначе съм съгурен, че ще работи само с метални тръби, а сега се ползва предимно полипропилен. Анодните протектори в бойлерите също спомагат са по-малко отделяне на варовик по стените.
анодния протектор защитава корпуса от пробив, той няма нищо общо с котления камък ! и някоя врачка ли ти каза че това устройство ще работи само с железни тръби?