Избор /покупка/ на бойлер Diplomat /Eldom/ серия OCEAN - препоръки, въпроси, мне
[b]Избор /покупка/ на бойлер Diplomat /Eldom/ серия OCEAN - препоръки, въпроси, мнения, проблеми
Здравейте
Предстои покупка на бойлер.
Засега по-качествените изпълнения са от Diplomat, което четох в Internet.
Ориентирах се към серията OCEAN, предлагаща по-дълъг експлоатационен период, по-малко енергийни загуби - поне от официалния сайт с точните модели с техническата инфромация, които показвам по-долу, четейки ги.
1. 72268KA; 72268KA; 72268KA.
2. 72265KA; 72265KA; 72265KA
Това са няколко различни Link-а за двата модела, но с техническа информация.
Имам едно питане за ELDOM B-80L EMAIL 72268KA EXL .. и по-специално за абревиатурата [size=3]EXL. Не знам какво значи, няма го в официалния сайт този модел с тази абревиатура накрая, по-горе дадох точни Link-ове.
Конкретно за двата модела: 72268KA и 72265KA - кое е по-доброто за избор за покупка ? Единият модел .. да го нарека “по-дебел” ( 72265KA ) странно поне за мен защо е с малко по-големи енергийни загуби спрямо “по-издължения” модел ( 72268KA ) ?
Моля за конкретните два модела за мнения от запознатите тук, аргументирайки се и внасяйки достатъчна яснота защо единият или защо другият модел определят за “избран”.
Очаквам и други предложения за модели с вместимост 80 л.
За серията OCEAN няма писани теми или мнения в Internet от закупилите ги. Има клиенти, които са си ги закупили, но не са писали мнения, за да се ориентират следващите евентуални клиенти на серията OCEAN.
Целта на тази тема е внасянето на яснота конкретно за двата посочени модела, но и обсъждане серията OCEAN.
За жалост допреди 2 дни цената на 72268KA (в ТЕХНОМАРКЕТ) беше 254 лв., сега вече е 286.00 лв.