Малко странен въпрос за главното ел. табло на входа и предпазителите...
Здравейте на всички, имам един въпрос и тъй като съм много необразован в тази област, ще Ви помоля да ми помогнете, като ми дадете обяснение на един въпрос?
Та.... , снощи, събуждайки се през нощта, разбрах че нямам ток в апартамента... Оказа се, че предпазителите в апартаментното табло си бяха цели, а бе изключил главния предпазител във входното табло. Защо се е изключил, при положение, че по това време (2,30 през нощта) единствената консумация е била хладилника. Преди да заспим работеха духалка, пералня, телевизор, компютър, по някое време и ютия, а нямаше проблем. А при липсата на голяма консумация същия се е изключил? Подозирах и един комшия, но това табло се заключва (ееее, може да има ключ същия) и едва ли в този студ през нощта ще ми свали предпазителя... Но все пак има ли логично обяснение....
Re:Малко странен въпрос за главното ел. табло на входа и предпазителите...
Предполагам, че е заради некачествен предпазител в главното табло :)
В нашия блок в няколко апартамента има подобен проблем - като изгори крушка изключва предпазителя в главното табло вместо в апартаментното :081:
Снощи, се изключи пак точно в 23.00 часа. Пак при слаба консумация на ел. енергия. Работеше само телевизора и хладилника.
Викай енергото. Може и да е слаба връзка в автоматичния предпазител, поради което и да почне да грее самия предпазител.
Ако апартамента ви е ново строителство, е възможно проблема да е заради дефекнотоковата защита.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Ако апартамента ви е ново строителство, е възможно проблема да е заради дефекнотоковата защита.
Аз също помислих за това, но как ще се задейства тя от само себе си? Ако включва някой консуматор и тогава падне бушона - то ще се сети веднага за проблема, но май не е така.
П.П. Някой друг да има ключ за катинара ти?
вариантите са два -проблем в предпазителя (лошо стегнати кабели които искрят и го загряват,или дефект в самия него),а може някой комшия да се е закачил за твоя кабел !
Благодаря на всички за отговорите Ви! :god :god :god :god :god :Drinks: :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Викнах Енергото. Дойдоха веднага и го смениха. И ми обясниха, че тези предпазители "изпляскват" на няколко години заради някви си биметални пластини и някви си пружинки в тях. Дойдоха, смениха го за 5 минути и си тръгнаха без да ми вземат пари!
Апартамента е на 40 години, стар панелен блок! Но пък с ново табло от ЕВН.
Е добре, че си оправил проблема. А за пари наистина не трябва да искат, щом повредата е до електромера (включително). След него е твой проблем.