нов електромер + тарифен часовник
здравейте.на вилата наскоро ми смениха ел. таблото от Е.ОН.допреди това нямах тарифен часовник на старото табло и стрия електромер въртеше само на дневна тарифа.в новото табло има 2 свободни кабела,един от електромера и един директно от захранването.въпроса ми е в новите електромери има ли вграден тарифен часовник или тези свободни кабели са точно за това?
Re:нов електромер + тарифен часовник
Цитат:
Първоначално публикувано от vnedel4ev
здравейте.на вилата наскоро ми смениха ел. таблото от Е.ОН.допреди това нямах тарифен часовник на старото табло и стрия електромер въртеше само на дневна тарифа.в новото табло има 2 свободни кабела,един от електромера и един директно от захранването.въпроса ми е в новите електромери има ли вграден тарифен часовник или тези свободни кабели са точно за това?
Сега остава да кажеш и какъв ти е електомера, че поради кризата врачките ги съкратихме от щата на форума.
@vnedel4ev , дай малко повече инфо за марка и модел на електомера, има много видове електромери които вече са със вградени часовници за нощна енергия, и масово електроразпределителните дружества поставят такива точно както е в твоя случая, за да избегнат "проблемните абонати" със свален еднотарифен електромер и монтиран двойнотарифен.
ще го погледна и ще кажа.мисля че е български
2 Прикачен файл(ове)
Ето обещаните снимки.Съжалявам че толкова късно...
Разбрах значи, че има вграден часовник. Стърчщите кабели за какво са тогава?
Липсва статуя на Микеланджело значи :))