Проблем със стояща батерия за кухня
Привет на всички!
Занимавам с електроинсталации и всякакви видове кабели-мога да помагам при необходимост.
Да си дойдем на въпроса-понеже не разбирам от ВиК,но трябва да си свържа бойлерчето 15 литра за кухнята,но не зная дали е въможно такова,ако се замени смесителя към бойлерчето-оригиналният,със друг такъв стоящ смесител???Ако е възможна тази замяна-помагйте,как да стане това.Благодаря!
п.п бойлерчето не е проточно.
Re:Проблем със стояща батерия за кухня
По принцип няма невъзможни неща. Обаче положението с гаранцията...? Пичовете от гаранционния сервиз какво казват ?
Или бойлера е извън гаранция и се налага някакво преустройство ?
гаранцията отдавна е изтекла,така че това не е проблем
Провери дали, ориг. смесител не играе роля и на предпазен клапан. При бойлерите на Дипломат май беше така. Като се разменят връзките за топла и студена вода, не трябва да капе при затворени кранове. Ако капе, значи батерията е и клапан.
аз съм със дипломат 8квПРОТОЧЕН и съм го вързал директно към цляката инсталация- засега работи всичко 6. само спазвам като се ползва се вклучва от външния ключ. Като не се се изкл.
Xiu40, шанса да го сцепиш е 99%. Изрично се забраняват всякакви кранове, клапани и препядствия на пътя на топлата вода - прочети си инструкцията.
Щом бойлерчето се е продавало комплект с батерия значи е отворен тип,работи на принципа на преливане ,нещо като юнгата и даже батериите са сходни.Такова бойлерче наистина ще се пръсне ,ако се затвори откъм топлата вода с обикновена батерия или с кран.Другите типове български бойлерчета от затворен тип се продават в комплект с възвратен-парен клапан монтитран на студената вода,напоследък оранжеви на цвят,по това може да ги различиш.Те държат на налягане и могат да се свързват към обикновена батерия.Същото се отнася и за проточните боилери
На този бойлер може да се сложи само смесител за атмосферен бойлер. То няма и как да се свърже обикновен смесител. Кранчето има един вход за студена вода и две тръбички от бойлера. Единственото решение е да се сложи бойлер под налягане и най обикновен смесител.