Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
Трябва да се извърши окабеляване на една сграда. Ще се монтира външно осветление и видео наблюдение. Ще се монтират 15 бр. осветителни тела 55 W и 8 камери. Трасето е около 200 м., кабелите ще се монтират външно на сградата в канален кабелен канал на около 4-5 м. височина. Въпросът е колко ще струва трудът за тази работа?
Re:Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
Няма как да ти дадем точен отговор , защото няма единна тарифа.
Осветлението е на една ставка , видеонаблюдението е на друга.
мога да ти кажа горе долу колко върви , но всичко зависи от камерите , позиционирането им мястото и тн.
Принципно си купуваш кабела и системите, а монтажа на видеонаблюдението е в зависимост от фирмата от 50лв (примерно ) на камера до колкото си преценят
Понеже аз съм се нагърбил с тази задача, то трябва да дам някаква примерна оферта.
Е ти не можеш ли да си сметнеш сам колко ти струва труда? Ако тука ти кажем цена по 10лв. на камера и по 5 на осветително тяло? Ще им вземеш по 15/10лв и ще се чувстваш много на далавера?
Стандартно всичко зависи от сградата как е направена и как се полагат кабели и т.н. Едно е да ги монтираш на стена, друго е на таван. Също и този кабелен канал който ще го слагаш на какво ще го захващаш и как? Ако е на бетон е едно ако е на тухла е друго. За това прецени си колко време ще ти е нужно. Аз ти препоръчвам да си викнеш и някой да ти помогне, на който също трябва да му платиш.
Ето един пример,с който не съм съгласен, но за илюстрация
http://www.elmontingenering.hit.bg/#ceni
Техниката от същата фирма която ще извършва монтажа ли ще я купувате или от друга?
Питам защото цената на работата в двата случая ще е различна. (това е неофициално) :)
Не. Ясно ми е че при покупка от същата фирма по-високата цена на материалите се покриват с по-ниската цена на труда.