Обмислям да се сдобия с UPS устройство.
Който има повече опит нека да каже кои марки UPS са се утвърдили и за какво да се внимава при покупката.
Преглед за печат
Обмислям да се сдобия с UPS устройство.
Който има повече опит нека да каже кои марки UPS са се утвърдили и за какво да се внимава при покупката.
Имам опит само с Мустек. Аз съм си доволен, има 7,2 ампер часа и поддържа 650 ватампера за около 15 минути (при нова батерия). Софтуерно е ограничен да подаде на компютъра сигнал за изключване на 10-та минута. Преди две седмици си купих за него нова батерия - 19лв. Предишната я ползвам от 4 години докато въобще ме изостави.
Утвърдени марки APC, Eaton (MGE са вече техни), Mustek ...
Зависи за каква мощност ти трябва (има много варианти), и каква техника ще връзваш към него (backup ups, line interactive, on line).
Избягваш турските Inform, въпреки че изглеждат тежки и внушават доверие правят често проблеми.
Добро решение цена/качество е Mustek http://www.mustek-bg.com/?action=&gr...le_content.php
доколкото разбирам най-добре е да взема вариант Online UPS, защото няма transfer time. Ако изгасне тока просто няма какво да зарежда батерията и толкоз. Но няма да има прекъсване както при Line interactive или пък особено при Standby варианта.
Ами пак зависи за какво ще го ползваш. Ако е за обикновен домашен компютър, няма нужда от това. Ако имаш парите и можеш да си позволиш - вземи го!