Проблем със смесител "Видима"
Здравейте,
от известно време смесителя на мивката ми при пускане на водата започва да издава много силен шум.Все едно ,че е подпушен.Разглобих го ,извадих керамичната глава ,но ме достраша да я разглобя,защото има вид на капсулована.Въпросът ми е:някой дали се е сблъсквал с такъв проблем и дали ако подменя главата ще има някакъв ефект или направо да преминавам към закупуване на нов смесител.
Благодаря предварително! :help :god
Re:Проблем със смесител "Видима"
Главата не се разглобява ,направо се заменя само ,че са няколко вида-разликата е в размера.Не си написал какъв модел е смесителя иначе може би бих те ориентирал каква точно е.
Виж си аератора да не е запушен. Пробвай на сухо как се движи главата. Вижда ли се в мрежичките да има нещо, което да ги запушва. Другото нещо което се случва при Видима е да се отцепи бронз и да застане на една от мрежичките на главата. Като се спре водата и се извади главата нищо не се вижда. По принцип няма нужда да купуваш нов смесител. На този всичко може да му се ремонтира.
дайте ми някакъв контакт за видима смесител- имам един , тип микрофон със спукана слушалка.
Благодаря на всички ,които се отзоваха на моя проблем.Явно точно тия мрежички за които пише по-горе колегата са се скъсали и подпушват някъде.Намерих част от тях като развих аератора.Смених главата и проблема се реши.