Е кажете от къде да си купя, стига само се хвалихте... :smiley: Писах сигурно на 10 фирми, които предлагат в интернет, но към момента никой не ми е отговорил от вчера...
Преглед за печат
Е кажете от къде да си купя, стига само се хвалихте... :smiley: Писах сигурно на 10 фирми, които предлагат в интернет, но към момента никой не ми е отговорил от вчера...
Аз намерих полски автоматичен бушон в "Конрад" 3лв. струва, но не разбрах как се монтира.Това металното в края не позволява на бушона да стигне до резбата на таблото и да се навие, понеже става прекалено дълъг и стърчи бушона. Какъв е номера ....?!?.. :sad:
Да не би този предпазител да е за обикновен бушон, не за главен,какъвто ми трябва..
Витлови предпазители.Нормално за главен предпазител се поставя предпазител с основа и капачка за 63А и те са с резба Е33 , като вложката/патрона/ може да бъде 35А, 50А или 63А.Цитат:
не за главен,какъвто ми трябва..
За токовите кръгове са предпазители с основа и капачка за 25А и те са с резба Е27, като вложката може да бъде 2,4, 6, 10, 16, 20, 25А. "Е" ще рече едисонова резба. Не съм виждал автоматичен предпазител с резба Е33
Това металното накрая не пречи на автоматичния предпазител да се навие, ако се навива там където трябва - в основата на предпазителя .Наистина автоматичните малко надстърчат спрямо обикновените капачки.
Извинявай, ако не те затруднявам, би ли ми го снимал?Цитат:
Първоначално публикувано от borko7
Благодаря.
те тия полските...са made in China...
имам оригинален полски такъв,доста години ми работи вече.
Наскоро купих същия китайски,изкара ден и половина...
За 3лв. толкова!Цитат:
Първоначално публикувано от lubopiten
Изравям още една тема, но ми се налага.
Трябва ми автоматичен винтов предпазител с цокъл E33 . Това е големият, за главните предпазители се монтира.
Максимален ток - 35A.
Намирам само разни китайчета, които са за малкия цокъл E27. Освен това са за 32A.
Не искам да сменям таблото в момента.
Керамични патрони се предлагат практически във всеки магазин.
Няма как да намериш, тъй като никоя серизона марка не прави такива.
Ползвай си класически със стопяема жичка, няма нищо по-надеждно от това.
Който каквото и да говори и да прокламира, такъв бушон няма никакъв шанс да се провали и да пропусне повече 10-20% ток от заложения номинал, за разлика от автоматичните предпазители, при които може и двойно на номинала да мине.
То останаха ли "сериозни" марки в някаква област? :confused:
Техническата съставна ми е известна.
За съжаление на пазара има само "патрони" с неизвестен произход. По-точно с известен, но със съмнително качество.
Днес ще обиколя магазините наоколо и се надявам да открия нещо читаво керамично. Поне не външен вид. :(
Вчера случайно открих, че в "чашката" на патрона е подложена монета 1лв./ 1991.
Точно с толкова е по-къс предпазителят, който уж трябва да е стандартен. Добре, че не беше подсилен!
Как не се е получил инцидент през последните поне 10 години, просто не знам! :thumbsup:
Благодаря!
Търсих единични бройки и сортирах за цена до 10лв.
Явно затова и не съм ги намерил.
В TMT предлагат единични бройки и даже са по-евтини:
ТМТ ЕЛКОМ | ПАТРОН Е33 35А/500V (tmt-elkom.com)