-
Как да свържа
Не съм професионалист но обичам сам да си правям нещата.Трябва ми схема за плавно тръгване на двигателя.Двигателя е с два хвода за захранване,едно на звезда друго на триъгълник доставен от Холандия с компресор.Благодаря им предварително които ми помогнат.
-
Re:Как да свържа
-
Благодарности на фика но още по благодарен ще бъда ако ми обясниш по просто схемата не съм много близък с ел. схемите и колко амперови контактори да използвам за тоя ел.двигател 7,5кw.
-
Трябва да ползваш 3 контактора 16-17А.1 за триъгалник,1 за звезда и 1 постоянен.Освен тях ти трябва и време реле звезда/триъгълник (има специално за това приложение с фабрино настроени времена).Също так трябва да помислиш и за защита - чрез термично реле и бушон или моторна защита.
Логиката е следната:
В пусковия момент се включва контактора за звезда и постоянния , така пусковия ток намалява и след изтичане на необходимото време за развъртане,фабрично зададено в времерелето , то изключва контактора , който осигурява свързването в звезда и включва другия, триъгалник , които поема нормалната работа на мотора.
Схемата не е толкоз лесна , така че ако имаш познат с по-добри познания няма да е лошо.
-