Странен шум от бойлер Diplomat
Та досега вече близо 2 години никакви проблеми даже бях повече от очарован от бойлера но днес при включване се долавя странен шум отвътре сякаш вода на котлон е пред завиране иначе температурата е нормална загравя изключва но този шум незнам дали да се притеснявам или не някакви съвети от какво може да е и да звъня ли в сервиза???
Re:Странен шум от бойлер Diplomat
Или водата ти е много варовита и има натрупан котлен камък по нагревателя или самия нагревател е пробил.
Дефакто е пред изгаряне така ли да го разбирам и неможе да стане някоя голяма беля от това просто ще спре да топли?
Цитат:
Първоначално публикувано от p0ckata
Дефакто е пред изгаряне така ли да го разбирам и неможе да стане някоя голяма беля от това просто ще спре да топли?
Дефакто е така и беля може да стане, ако болера няма сигурно заземяване.
Обади се на компетентен човек да го погледне, поне да ти го почисти, след което и сметката ти за ток ще намалее и ти ще си спокоен.
Там където водата клокочи няма добър топлообмен на нагревателя с водата вследствие на което тя завира и се чува този звук.Както казаха по-горе при всички случаи нагревателя рано или късно ще изгори.По-добре е да се подмени нагревателя и да се почисти дъното на бойлера и фланеца от натрупванията.Желателно е нагревателя да е никелеран.
Еми да ама като звънна в сервиза ще ми кажат че си работи и толкова или ще го сменят с нов ? как ли ще процедират
Цитат:
Първоначално публикувано от p0ckata
Еми да ама като звънна в сервиза ще ми кажат че си работи и толкова или ще го сменят с нов ? как ли ще процедират
Реакцията им ще зависи от това, дали е в гаранция или не. Ако е в гаранция, ще тикажат че бойлера си работи и това не е повреда. Ако не е - уговаряте се кога да дойдат, какво искаш да направят и колко ще ти струва.
В гаранция е значи ще трябва да чакам да му стане нещо
Съветвам те да не звъниш на местния сервиз, а на кол центъра на Дипломат.
От там ще пратят човек, в удобно за теб време. Щом е в гаранция, след ремонта продължават да следят какъв му е статуса и дали има проблем.
Опитай да им звъннеш в сервиза или направо във фирмата. Ако не се интересуват, тогава ще трябва да се отвори и почисти. Ако от скоро е почнало да се чува това, то тогава има големи шансове ако се почисти от котления камък, нагревателя да оцелее още дълго време. Разбира се гаранция за нагревателя колко ще работи, никой не може да ти даде, но все пак шансовете са добри. Ако не се почисти и продължава да се натрупва там варовик, то някой ден със сигурност ще изгори и този ден ще дойде скоро.
Мерси за съветите колеги ще видя къде ще звъня аз повече се притеснявах да не стане някоя беля по сериозна.
при мен се чуваше такъв шум на елдом-ския ми бойлер,оказа се пробит нагревател.