ремонт на смесител за вана
моля,ако някой е правил ремонт на смесител за вана,да ми помогне със съвет.лосчето за превключване на на водата ,дали да е към ваната или към душа,се повреди.т.е.когато е към душа тече и към чешмата.обратното не е факт.как да достигна до този превключваш механизъм.става дума за смесител на видима,най-вероятно е от серията "ретро"
Re:ремонт на смесител за вана
Най-добре пусни снимка тука.
1 Прикачен файл(ове)
тази е моят смесител.не е същата марка.но си подобни.
Кога си го купувал, защото Видима дава 5-год. гаранция.
Варовита ли ви е водата? Това е най-честата причина да не работят тия кранове. Отвори и почисти. Смажи с краве масло и сглоби. Ако има нещо счупено, при разглобяването ще си покаже.
така де.нали това и аз искам.ама как да разглобя чучура за да извадя механизъма за смазка.а на колегата с въпроса за годината на закупуване,мисля,че е около на 15 години.
Тоя кран щом е на 15г едва ли е керамичен. Защо не вземеш един фотоапарат или GSM с камера и да направиш няколко читави снимки от различни позиции, но достатъчно в едър план, за да се види механизма му? С гадаене няма да стане работата.
Автора вижда ли нещо на тази снимка, която се оказва че не била и на неговия смесител. За да искаме снимка, това значи да видим точно модела и да дадем предложение ако можем. С тази неясна снимка на друг модел какво да правим? Аз мога само да кажа че трябва да изтеглиш ръчката напред към теб, за да се открие механизъма, но това е на модела от снимката. За твоя не знам.
Цитат:
моля,ако някой е правил ремонт на смесител за вана,да ми помогне със съвет.лосчето за превключване на на водата
Едва ли ще се намере някой да се е занимавал точно с твоя вид смесител. И при тази миниатурна снимка.
Свали лостчето с издърпване като го освободиш от стержена/може да се държи с болтче към него/ Опитай се да демонтираш главата на този превключвател от тялото на смесителя.Най вероятно е на резба сглобката.Пропускането на този кран едновременно в две посоки говори за износване на уплътняващия елемент или изкривяване на стержена.
Трудно ще получиш конкретно упътване тук къде е проблема. Демонтирай смесителя,въоръжи се с търпение и приложи логика и подходящ инструмент при разглобяването нататък. Най сигурно е да купиш нова смесителна батерия. Вечни неща няма.
благодаря за добрата идея помощта.ще се опитам да извадя механизъма за превключване.като развия "чучура" на смесителя.съжалявам,но не съм запознат с техническите названия на всички елементи.