Свързване на готварска печка към електрическата мрежа
  Купих нова  готварска печка и естествено трябва да я свържа с кабел към мрежата, никъде обаче не пише как става това, има една схема на задния капак и това е.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...5d721299d8.jpg

Според мен трябва да направя свързването по първия начин, демек свръзвам на късо 1, 2 и 3 и ги връзвам към фазата и съответно 4, 5 и заземяването към нулата, естествено с твърда връзка към захранването[emoji12]

Това е реално връзката отзад

http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...b617955d97.jpg

Ще съм благодарен, ако някой с повече опит сподели дали правилно съм разчел схемата.
     Отговор: Свързване на готварска печка към електрическата мрежа
  Правилно си се ориентирал. Просто развий болтчетата, свали трите мостчета(дето са едно върху друго на втората снимка) и ги нареди по първата схема.
  Благодаря за отговора,  няма обаче 3 мостчета има само едно, явно ще трябва с парчета кабел да направя окъсяването.
  Ти развий болтчетата дето държат едното. Може и да се изненадаш и да са три едно върху друго
  Ако инсталацията ти е трипроводна (имаш и проводник "земя") тогава спазваш точно първата схема и не правиш връзка между 5 и 6 клема, а свързваш земята към 6 клема. Това е важно за да работи правилно ДТЗ (ако има такава).
  Свързах я днес, за сега всичко е ок, инсталацията няма заземяване, свързах я по схема едно, като евентуално ще съединя заземяването с нулата, иначе съм свързал заземяващия кабел и той е свързан в контакта, но заземяването е във въздуха.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
salemore 
   Свързах я днес, за сега всичко е ок, инсталацията няма заземяване, свързах я по схема едно, като евентуално ще съединя заземяването с нулата, иначе съм свързал заземяващия кабел и той е свързан в контакта, но заземяването е във въздуха.

Щом е двупроводна инсталацията, провери пак и се увери, че нулата ти е свързана на 5 клема и сложи мостче към 6 клема.